Алек Болдуїн розповів власну версію інциденту, в якому загинула операторка Галина Гатчинс

Алек Болдуїн розповів власну версію інциденту, в якому загинула операторка Галина Гатчинс

3 Грудня 2021
1961
3 Грудня 2021
09:44

Алек Болдуїн розповів власну версію інциденту, в якому загинула операторка Галина Гатчинс

1961
Він не виключає, що завершить кар'єру після того, що трапилося. Однак винним себе не вважає.
Алек Болдуїн розповів власну версію інциденту, в якому загинула операторка Галина Гатчинс
Алек Болдуїн розповів власну версію інциденту, в якому загинула операторка Галина Гатчинс

Американський актор та продюсер Алек Болдуїн в інтерв'ю телеканалу ABC розповів власну версію інциденту на знімальному майданчику фільму «Іржа», де внаслідок пострілу загинула операторка українського походження Галина Гатчинс.

Болдуїн розповів, що в той день зустрівся з Гатчинс для репетиції сцени, де грав загнаного в кут і важко пораненого персонажа, який наводить зброю на двох ворогів. За словами актора, він робив все за вказівками операторки, у тому числі розташовував пістолет.

«Я б ніколи не наставив на когось пістолет і не натиснув гачок. Хіба що ця людина є оператором, який скеровує мене, куди направити пістолет під кутом до її камери. Це саме те, що сталося. Я тримаю пістолет там, де вона сказала мені його тримати, і він був спрямований прямо їй під пахву», — сказав Болдуїн.

В інтерв'ю він повторив, що отримав зброю від помічника режисера Дейва Голлса, який запевнив, що бойових патронів там немає. До речі, адвокати Голлса стверджують, що його обов'язками не передбачена перевірка зброї. Також вони не підтверджують, що пістолет дав актору саме він.

За словами Алека Болдуїна, він не натискав на спусковий гачок.

«Я підіймаю пістолет і йду. Потім я відпускаю гачок, і пістолет стріляє», — розповів він.

За словами актора, це було настільки неочікувано, що спершу всі завмерли, коли впала Гатчинс, та припустили, що в неї серцевий напад, оскільки на зйомках вже бували моменти, коли зброя випадково стріляла, але тоді вона була заряджена холостими патронами. Болдуїн стверджує, що тільки через годину зміг усвідомити, що зброя була заряджена бойовим патроном.

Адвокати помічника режисера, з посиланням на його свідчення, також підтвердили, що протягом всіх знімальних днів Болдуїн ніколи не тримав палець на спусковому гачку.

Актор вважає, що хтось має понести відповідальність за те, що в реквізитній зброї опинився справжній патрон, але не він: «Відповідальність актора полягає в тому, щоб робити те, що скаже йому зброяр».

Болдуїн додав, що йому подобалось працювати з Гатчинс: «Вона була радістю. Усі любили її як людину. І всі захоплювалися її талантом».  

Читайте також:

Нагадаємо, 21 жовтня під час зйомок вестерну «Іржа» у штаті Нью-Мексико внаслідок, як вважається, пострілу актора та продюсера фільму Алека Болдуїна загинула кінооператорка Галина Гатчинс та був поранений режисер Джоел Соуза, який стояв за її спиною.

Галині Гатчинс було 42 роки, вона мала громадянство України та в останні роки працювала в Голлівуді. У 2019-му журнал асоціації кінематографістів Америки включив її у десятку найперспективніших операторів США.

Правоохоронці попередньо встановили, що реквізитний револьвер Болдуїну видав перед зйомками помічник режисера Дейв Голлс, який повідомив акторові, що зброя «холодна» (тобто в ній немає бойових патронів).

Алек Болдуїн заявляв, що в нього немає слів, щоб передати шок та смуток від того, що трапилось. Він запропонував родині загиблої операторки свою допомогу.

Під увагою слідства наразі перебувають двоє осіб: збройова експертка Ганна Ґутьєррес-Рід, яка була відповідальна за зброю на знімальному майданчику, а також вищезгаданий Голлс, який передав Болдуїну зброю, стверджуючи, що вона безпечна. 

За даними американських ЗМІ, під час зйомок цього вестерну нібито вже траплялася випадкова стрілянина з реквізитної зброї, а члени знімальної групи скаржилися на умови роботи і порушення техніки безпеки ще до трагедії.

Фото: скріншот ABC

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1961
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду