«Радіо Свобода» відкриває бюро у Вільнюсі

«Радіо Свобода» відкриває бюро у Вільнюсі

10 Січня 2023
1118
10 Січня 2023
15:13

«Радіо Свобода» відкриває бюро у Вільнюсі

1118
У вільнюському бюро працюватимуть журналісти з Білорусі та команда телеканалу «Настоящее время».
«Радіо Свобода» відкриває бюро у Вільнюсі
«Радіо Свобода» відкриває бюро у Вільнюсі

У Вільнюсі у вівторок, 10 січня, відкривається бюро «Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода» (RFE/RL). Про це повідомляє литовський національний мовник LRT.

У вільнюському бюро працюють журналісти з Білорусі, які були змушені тікати із країни після невизнаних Заходом президентських виборів 2020 року, а також команда телеканалу «Настоящее время» (Current Time).

Президент і головний виконавчий директор RFE/RL Джеймі Флай заявив, що бюро радіостанції у Вільнюсі є «важливою частиною стратегії боротьби з російською дезінформацією, цензурою та залякуванням з боку уряду Олександра Лукашенка».

«Нове бюро є доказом незмінної прихильності Радіо "Вільна Європа/Радіо Свобода" доносити до населення Білорусі точні та правдиві новини. Я надзвичайно вдячний нашим журналістам, котрі багато чим пожертвували, виконуючи цю місію, і знайшли притулок у Литві», – сказав Флай.

У грудні 2021 року «Радіо Свобода» оголосили в Білорусі «екстремістською організацією», а поширення та споживання його новин стало кримінальним злочином. Два журналісти Білоруської служби Ігор Лосік та Андрій Кузнечик залишаються незаконно ув'язненими.

«Радіо Свобода» оголосило про відкриття нового бюро в Литві в березні минулого року після примусового закриття його в Росії та посилення переслідувань незалежних ЗМІ у Білорусі.

Повідомляться, що цього тижня бюро RFE/RL також відкриється також у Ризі, як це було анонсовано у березні. У латвійській столиці воно працюватиме як російськомовний медіа-центр, який займатиметься боротьбою з російською пропагандою.

Фото: Андрій Дубчак/«Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1118
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду