detector.media
10.01.2023 15:13
«Радіо Свобода» відкриває бюро у Вільнюсі
«Радіо Свобода» відкриває бюро у Вільнюсі
У вільнюському бюро працюватимуть журналісти з Білорусі та команда телеканалу «Настоящее время».

У Вільнюсі у вівторок, 10 січня, відкривається бюро «Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода» (RFE/RL). Про це повідомляє литовський національний мовник LRT.

У вільнюському бюро працюють журналісти з Білорусі, які були змушені тікати із країни після невизнаних Заходом президентських виборів 2020 року, а також команда телеканалу «Настоящее время» (Current Time).

Президент і головний виконавчий директор RFE/RL Джеймі Флай заявив, що бюро радіостанції у Вільнюсі є «важливою частиною стратегії боротьби з російською дезінформацією, цензурою та залякуванням з боку уряду Олександра Лукашенка».

«Нове бюро є доказом незмінної прихильності Радіо "Вільна Європа/Радіо Свобода" доносити до населення Білорусі точні та правдиві новини. Я надзвичайно вдячний нашим журналістам, котрі багато чим пожертвували, виконуючи цю місію, і знайшли притулок у Литві», – сказав Флай.

У грудні 2021 року «Радіо Свобода» оголосили в Білорусі «екстремістською організацією», а поширення та споживання його новин стало кримінальним злочином. Два журналісти Білоруської служби Ігор Лосік та Андрій Кузнечик залишаються незаконно ув'язненими.

«Радіо Свобода» оголосило про відкриття нового бюро в Литві в березні минулого року після примусового закриття його в Росії та посилення переслідувань незалежних ЗМІ у Білорусі.

Повідомляться, що цього тижня бюро RFE/RL також відкриється також у Ризі, як це було анонсовано у березні. У латвійській столиці воно працюватиме як російськомовний медіа-центр, який займатиметься боротьбою з російською пропагандою.

Фото: Андрій Дубчак/«Радіо Свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY