«Радіо Свобода» призупиняє роботу в Росії

«Радіо Свобода» призупиняє роботу в Росії

6 Березня 2022
1860
6 Березня 2022
10:00

«Радіо Свобода» призупиняє роботу в Росії

1860
Президент і виконавчий директор RFE/RL Джеймі Флай назвав дії Кремля нападом на правду. Він сподівається, що російська редакція відновить роботу «навіть у путінській Росії».
«Радіо Свобода» призупиняє роботу в Росії
«Радіо Свобода» призупиняє роботу в Росії

Корпорація «Радіо Свобода»/Радіо Свобода (RFE/RL) тимчасово принпинила роботу у Росії. Про це повідомляється на сайті української редакції

Російське бюро зупинило свою роботу після того, як місцеві податкові органи 4 березня розпочали процедуру банкрутства російської юридичної особи «Радіо Свобода». Крім того, поліція посилила тиск на журналістів.

«Ці атаки Кремля на здатність "Радіо Свобода" діяти в Росії є кульмінацією багаторічної кампанії тиску на "Радіо Свобода", яке зберігало фізичну присутність в Росії з 1991 року, коли на запрошення тодішнього президента Бориса Єльцина створило своє московське бюро», – ідеться в повідомленні редакції.

4 березня президент Росії Володимир Путін підписав закон, за яким будь-якого журналіста, який відступить від думок Кремля про війну проти Україні, можуть засудити до 15 років позбавлення волі.

Повідомляти про ці події «Радіо Свобода» будуть з-за меж Росії.

Президент і виконавчий директор RFE/RL Джеймі Флай назвав дії Кремля нападом на правду. Він сподівається, що російська редакція відновить роботу «навіть у путінській Росії».

«З глибоким жалем я оголошую про тимчасове зупинення наших фізичних операцій у Москві сьогодні, — йдеться у повідомленні керівника. — Це рішення ухвалене Радіо Свобода не за власним бажанням, рішення було навʼязане нам через напад режиму Путіна на правду... Ми продовжимо поширювати наші репортажі для російської аудиторії і використовуватимемо всі можливі платформи, щоб охопити її в час, коли вони якнайбільше потребують нашої журналістики. Попри цей похмурий момент, ми знаємо з 70-річної історії нашої організації, що одного дня, можливо, раніше, ніж багато хто думає, ми зможемо знову відкрити бюро в Росії. Час на боці свободи, навіть у путінській Росії».

Як повідомляє редакція, протягом останнього тижня дев’ять сайтів «Радіо Свобода» для російськомовної аудиторії були заблоковані після того, як журналісти відмовилося  на вимогу Кремля видалити інформацію про вторгнення Росії в Україну.

Вночі з 3 на 4 березня російська влада заблокувала в межах Росії доступ до сайтів та проєктів «Радіо Свобода», включно з цілодобовою російськомовною телемережею «Настоящее время», створеною у співпраці з «Голосом Америки».

«Радіо Свобода» веде мовлення для російської аудиторії з 1 березня 1953 року.

На фото: офіс «Радіо Свобода» у Москві

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1860
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду