«Белсат» збільшив телеаудиторію в Литві

«Белсат» збільшив телеаудиторію в Литві

29 Липня 2022
1605
29 Липня 2022
19:31

«Белсат» збільшив телеаудиторію в Литві

1605
Доступ до трансляцій отримали дві третини населення країни.
«Белсат» збільшив телеаудиторію в Литві
«Белсат» збільшив телеаудиторію в Литві

«Белсат» включили до литовського національного цифрового мультиплексу MUX-2. Про це повідомляється на сайті телеканалу.

Відтепер його аудиторія зросте до 1,7 млн осіб у Вільнюсі, Каунасі, Друскінінкаї та інших містах. Від 28 липня у цьому мультиплексі також з'явилися канали TVP Vilnius, TVP Info, TVP Historia 2, TVP Polonia та TVP World.

«У зв'язку з поточною політичною ситуацією в нашому регіоні наша діяльність має особливе значення для поширення достовірної та об'єктивної інформації», – сказав член правління TVP Матеуш Матишкович.

Мовлення «Белсату» у Литві у стандарті цифрового наземного телебачення розпочалося ще наприкінці травня 2022-го. Тоді канал охоплював 20% населення країни.

Переглядати «Белсат» можна також через супутники «Астра 4A» (колишня назва Sirius 4) частоти – 12 303 МГц, горизонтальна поляризація (12303h). Додаткові параметри: модуляція DVB-S, FEC 7/8, SR 25546 (можна скористатися автоматичним пошуком каналів).

Крім того, в Литві та інших країнах «Белсат» можна переглядати онлайн (зокрема на Youtube), за допомогою Smart TV, у застосунку для Android та iOS.

Нагадаємо, на початку березня 2022-го канал «Белсат» запустив новини українською.

Belarusian Satellite створили 23 квітня 2007 року після укладання угоди між МЗС Польщі та польським суспільним мовником TVP. Мовить польський супутниковий телеканал переважно білоруською. Окремі передачі та інтерв'ю транслюють російською. Програми каналу створюють у співпраці кілька десятків журналістів у Білорусі, Польщі, Литві та Чехії.

Ілюстрація з сайту телеканалу

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1605
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду