«Радіо Свобода» відкриває нові бюро в Латвії та Литві

«Радіо Свобода» відкриває нові бюро в Латвії та Литві

17 Березня 2022
1714
17 Березня 2022
16:43

«Радіо Свобода» відкриває нові бюро в Латвії та Литві

1714
У нових офісах розміщуватимуться команди служб «Радіо Свобода» в Росії та Білорусі та телевізійної мережі «Настоящее время».
«Радіо Свобода» відкриває нові бюро в Латвії та Литві
«Радіо Свобода» відкриває нові бюро в Латвії та Литві

У четвер, 17 березня, корпорація «Радіо Свобода/Радіо Вільна Європа» (RFE/RL) оголосила про відкриття бюро в Ризі та Вільнюсі.

«У цих офісах розміщуватимуться команди служб "Радіо Свобода" в Росії та Білорусі та глобальної цифрової та телевізійної мережі «Настоящее время», а також забезпечуватиметься база для нових проєктів журналістських розслідувань та центрів цифрових інновацій», – йдеться в повідомленні корпорації.

Нові бюро дозволять «Радіо Свобода» продовжувати взаємодіяти з аудиторією в Росії та Білорусі, попри зусилля урядів цих країн заглушити незалежну журналістику.

«"Радіо Свобода" розширить свої вже успішні зусилля, щоб охопити російську та білоруську аудиторії відповідними новинами, яких вони шукають і потребують. Ми вдячні урядам Латвії та Литви за їхню відданість свободі преси та підтримку журналістів, яким довелося шукати безпечного притулку за межами рідних країн», – сказав президент RFE/RL Джеймі Флай.

У Ризі «Радіо Свобода» планує створити мультимедійний центр, який прийматиме співробітників російської служби та телеканалу «Настоящее время», переміщених із Росії.

У столиці Латвії також розміститься новий російськомовний відділ журналістських розслідувань і центр цифрових інновацій, призначений для боротьби з дезінформацією та розробки стратегій обходу онлайн-цензури.

Бюро новин у Вільнюсі прийме переважно журналістів білоруської служби, які були змушені втекти через кампанію переслідування після виборів 2020 року, а також нову команду репортерів, створену телеканалом «Настоящее время» для задоволення потреб російськомовної аудиторії мережі в Білорусі.

У березні RFE/RL тимчасово припинила роботу у Росії через тиск місцевих податкових органів, які розпочали процедуру банкрутства російської юридичної особи «Радіо Свобода». Крім того, поліція посилила тиск на журналістів RFE/RL.

Перешкоджають роботі  RFE/RL і самопроголошені владні органи Білорусі, які внесли сайт білоруської редакції «Радіо Свобода» до списку «екстремістських формувань».

Фото: «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1714
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду