У Литві підтвердили, що громадян Білорусі на в’їзді запитують, чий Крим

У Литві підтвердили, що громадян Білорусі на в’їзді запитують, чий Крим

9 Січня 2023
1089

У Литві підтвердили, що громадян Білорусі на в’їзді запитують, чий Крим

1089
Анкетування білорусів також включає запитання про мету в’їзду до Литви та ставлення до Росії.
У Литві підтвердили, що громадян Білорусі на в’їзді запитують, чий Крим
У Литві підтвердили, що громадян Білорусі на в’їзді запитують, чий Крим

Прикордонники Литви проводять анкетування білорусів на в’їзді до країни. Деяких громадян не впускають на основі їхніх відповідей. Про це заявив міністр внутрішніх справ Литви Арнольдас Абрамовічюс, передає радіо LRT.

Абрамовічюс розповів, що на кордоні громадян Білорусі запитують про мету в’їзду до Литви, а також про ставлення до РФ та статус півострова Крим. З відповідей людини можна зрозуміти її позицію щодо тимчасової окупації Криму та побачити її спроби щось приховати. За словами міністра, трапляються випадки, коли на основі відповідей  громадян Білорусі не впускають до Литви.

Також, на його думку, таке опитування наразі є достатнім заходом для перевірки громадян Білорусі, тому запроваджувати інші немає потреби.

«Більшість заходів вже вжито — запроваджено більш сувору перевірку після прибуття до Литви, а також зменшено кількість посвідок на тимчасове проживання, обов’язкові додаткові анкети при видачі цих документів, які оцінюють потенційну загрозу національній безпеці. Усі заходи дієві», — зазначив Арнольдас Абрамовічюс.

За його словами, не варто ставитися до всіх білорусів однаково, потрібно оцінювати кожен випадок окремо.

Нагадаємо, представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов заявив, що чутки про підготовку наступу з Білорусі — інформаційна спецоперація. Вона має на меті поширити паніку серед українців, дезорієнтувати сили оборони та остаточно втягнути Білорусь у війну. 

Нещодавно програмний директор ГО «Детектор медіа» Вадим Міський у марафоні «Суспільне. Спротив» розповів, що Білорусь перебуває зараз в інформаційній окупації, білоруські держмедіа та весь ефірний простір працюють на окупантів.

Фото: «Радіо Свобода»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1089
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду