СБУ: Затримано коригувальника ракетних ударів росіян по Бахмуту

СБУ: Затримано коригувальника ракетних ударів росіян по Бахмуту

31 Жовтня 2022
1415
31 Жовтня 2022
11:01

СБУ: Затримано коригувальника ракетних ударів росіян по Бахмуту

1415
СБУ: Для комунікації з окупантами агент використовував заздалегідь відпрацьований анонімний канал в одному з месенджерів.
СБУ: Затримано коригувальника ракетних ударів росіян по Бахмуту
СБУ: Затримано коригувальника ракетних ударів росіян по Бахмуту

Служба безпеки України заявила про затримання коригувальника ракетних ударів росіян по Бахмуту Донецької області.

«Зловмисник коригував ракетно-артилерійські обстріли по інфраструктурі Бахмуту, а потім передавав окупантам інформацію про їхні "результати".Також він інформував загарбників про стан об’єктів критичної інфраструктури та внутрішню обстановку у місті після повітряних ударів ворога. Крім цього, зловмисник об’їжджав територію району для прихованого спостереження за місцями тимчасового розташування і маршрутами переміщення підрозділів ЗСУ», –повідомляє пресслужба СБУ.

Зібрані розвіддані він передавав своєму російському «координатору». Ним виявився представник спецслужб країни-агресора, особу якого наразі ідентифікували співробітники СБУ.

Для комунікації з окупантами агент використовував заздалегідь відпрацьований анонімний канал в одному з месенджерів. Розвідувальну інформацію переправляв у вигляді медіафайлів з детальним описом об’єктів та місцевості, де вони розташовані.

Під час затримання зловмисника у нього виявлено мобільний телефон із доказами прихованої передачі закритої інформації до Росії. Слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочину, матеріали кримінального провадження скеровано до суду.

Нагадаємо, 21 березня в Україні заборонили вести зйомки як військової техніки, так і об'єктів інфраструктури. 

Міноборони закликає українців не публікувати фото та відео переміщення української техніки, а також облич військовослужбовців ЗСУ.

Також Міноборони звертає увагу, що під час війни фатально небезпечно повідомляти про наявність або відсутність озброєння та військової техніки ЗСУ з прив’язкою до населених пунктів.

Крім того, ЗСУ просять медіаспільноту максимально обмежити публікацію персональних даних українських військовослужбовців, зокрема офіцерів, виключити фото- та відеофіксацію, поширення у медіа точної територіальної прив’язки бомбосховищ.

Фото: СБУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1415
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду