СБУ затримала бойовика-героя російських постановних сюжетів

СБУ затримала бойовика-героя російських постановних сюжетів

7 Листопада 2022
3199
7 Листопада 2022
15:07

СБУ затримала бойовика-героя російських постановних сюжетів

3199
СБУ затримала колишнього бойовика терористичного угруповання «Призрак», який сподівався «залягти на дно» в Одесі.
СБУ затримала бойовика-героя російських постановних сюжетів
СБУ затримала бойовика-героя російських постановних сюжетів

Він брав активну участь у бойових діях проти українських військ на сході нашої держави. Потім тривалий час переховувався від правосуддя на тимчасово окупованій частині Луганської області і згодом виїхав до Росії.

СБУ інформує, що під час багатоетапної спецоперації співробітники української контррозвідки встановили його місцезнаходження і затримали на Одещині, де він сподівався «залягти на дно».

«За даними слідства, зловмисником є житель південного регіону, який у березні 2015 року виїхав до Ростова-на-Дону. Там вступив до незаконного збройного формування під назвою "Ангел". Серед іншого, саме це угруповання приховано постачало зброю і боєприпаси терористам так званої "ЛНР" під виглядом "гуманітарних" вантажів з Росії. Перебуваючи у лавах бойовиків, він займався матеріально-технічним забезпеченням бригади "Призрак", яка входила до складу 2-го окупаційного корпусу Росії у захоплених районах Луганщини», — ідеться у повідомленні.

Крім того, згідно з інформацією СБУ, зловмисник брав безпосередню участь у підготовці постановних сюжетів для інформресурсів Кремля. Посилаючись на нібито правильність свого рішення прислужувати загарбникам, під час пропагандистських заходів він займався популяризацією терористичних угруповань і закликав до їх підтримки серед місцевих жителів.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили колишньому бойовику про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України. Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Раніше «Детектор медіа» вже інформував, що СБУ повідомила про підозру митрополиту УПЦ МП через розпалювання релігійної ворожнечі, а російську агентку «Побєду» за державну зраду засудили до семи років ув’язнення.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3199
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду