detector.media
31.10.2022 11:01
СБУ: Затримано коригувальника ракетних ударів росіян по Бахмуту
СБУ: Затримано коригувальника ракетних ударів росіян по Бахмуту
СБУ: Для комунікації з окупантами агент використовував заздалегідь відпрацьований анонімний канал в одному з месенджерів.

Служба безпеки України заявила про затримання коригувальника ракетних ударів росіян по Бахмуту Донецької області.

«Зловмисник коригував ракетно-артилерійські обстріли по інфраструктурі Бахмуту, а потім передавав окупантам інформацію про їхні "результати".Також він інформував загарбників про стан об’єктів критичної інфраструктури та внутрішню обстановку у місті після повітряних ударів ворога. Крім цього, зловмисник об’їжджав територію району для прихованого спостереження за місцями тимчасового розташування і маршрутами переміщення підрозділів ЗСУ», –повідомляє пресслужба СБУ.

Зібрані розвіддані він передавав своєму російському «координатору». Ним виявився представник спецслужб країни-агресора, особу якого наразі ідентифікували співробітники СБУ.

Для комунікації з окупантами агент використовував заздалегідь відпрацьований анонімний канал в одному з месенджерів. Розвідувальну інформацію переправляв у вигляді медіафайлів з детальним описом об’єктів та місцевості, де вони розташовані.

Під час затримання зловмисника у нього виявлено мобільний телефон із доказами прихованої передачі закритої інформації до Росії. Слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочину, матеріали кримінального провадження скеровано до суду.

Нагадаємо, 21 березня в Україні заборонили вести зйомки як військової техніки, так і об'єктів інфраструктури. 

Міноборони закликає українців не публікувати фото та відео переміщення української техніки, а також облич військовослужбовців ЗСУ.

Також Міноборони звертає увагу, що під час війни фатально небезпечно повідомляти про наявність або відсутність озброєння та військової техніки ЗСУ з прив’язкою до населених пунктів.

Крім того, ЗСУ просять медіаспільноту максимально обмежити публікацію персональних даних українських військовослужбовців, зокрема офіцерів, виключити фото- та відеофіксацію, поширення у медіа точної територіальної прив’язки бомбосховищ.

Фото: СБУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY