СБУ затримала коригувальника ракетних ударів по Нікополю

СБУ затримала коригувальника ракетних ударів по Нікополю

29 Жовтня 2022
1843
29 Жовтня 2022
16:07

СБУ затримала коригувальника ракетних ударів по Нікополю

1843
Підозрюваному загрожує від 15 років до довічного ув'язнення.
СБУ затримала коригувальника ракетних ударів по Нікополю
СБУ затримала коригувальника ракетних ударів по Нікополю

Контррозвідка Служби безпеки України російського агента, якого підозрюють у співпраці з Росією щодо обстрілів Нікополя Дніпропетровської області. Про це повідомляється на сайті СБУ

За цією інформацією, чоловік коригував численні ракетні удари по Нікополю, зокрема по об’єктах енергетичної інфраструктури, та «звітував» окупантам про наслідки повітряних атак. Також він шпигував за позиціями HIMARS і далекобійних гаубиць М777 поблизу лінії фронту, збирав інформацію про місця тимчасової дислокації та переміщення підрозділів Сил оборони. 

За даними слідства, ворожим поплічником виявився мешканець Нікополя, якого після початку повномасштабного вторгнення завербували представники спецслужб РФ.

Коригувальник неодноразово викладав позиції українських військ, повідомляють в СБУ. Він їздив Нікопольським районом та стежив за об’єктами. Зібрану інформацію передавав загарбникам через анонімні месенджери.

Під час обшуків у нього вдома виявили мобільний телефон та комп’ютерну техніку із доказами законспірованого листування з московським «куратором». Наразі слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за частиною 2 статті 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

За клопотанням СБУ суд обрав коригувальнику міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності організаторів злочинної діяльності, які перебувають на тимчасово окупованій території України.

Заходи із викриття зловмисника проводили співробітники СБУ Дніпропетровської, Донецької та Луганської областей за процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури.

Нагадаємо, Нікополь та територія району постійно перебувають під обстрілами російських загарбників. За даними начальника Нікопольської районної військової адміністрації Євгена Євтушенка, вночі 29 жовтня з боку тимчасово окупованої території Запорізької області російська армія знову декілька раз обстріляла місто. Постраждали багатоповерхівки, приватні будинки, господарські споруди та інші бідівлі.

Фото з сайту СБУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1843
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду