СБУ ліквідувала ворожих диверсантів, які готували вбивство командирів ССО

СБУ ліквідувала ворожих диверсантів, які готували вбивство командирів ССО

9 Листопада 2022
3158
9 Листопада 2022
10:25

СБУ ліквідувала ворожих диверсантів, які готували вбивство командирів ССО

3158
Двох диверсантів із Сумщини завербував безпосередньо співробітник ФСБ.
СБУ ліквідувала ворожих диверсантів, які готували вбивство командирів ССО
СБУ ліквідувала ворожих диверсантів, які готували вбивство командирів ССО

Контррозвідка Служби безпеки України нейтралізувала диверсійно-розвідувальну групу ФСБ в результаті багатоетапної спецоперації у Києві та Сумській області.

За даними слідства, групу сформував кадровий співробітник ФСБ для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України.

До її складу увійшли два мешканці прикордонного району Сумщини, яких російська спецслужба завербувала після початку повномасштабного вторгнення. Один з них потрапив у поле зору окупантів через свої прокремлівські погляди і провокаційні публічні висловлювання.

Для комунікації зі своїм «куратором» завербовані українці використовували закриті канали електронного зв’язку з дотриманням заходів конспірації.

Одним із головних завдань ворожих диверсантів був збір персональних даних та місць перебування командирів бойових підрозділів Сил спеціальних операцій ЗСУ.

Встановлено, що вони розвідували пункти дислокації та переміщення українських військ на території столиці та в прикордонних районах північного сходу нашої держави.

Отриману інформацію агресор планував використати для підготовки до фізичної ліквідації українських захисників.

Співробітники СБУ затримали зловмисників, коли ті забирали зброю із заздалегідь облаштованого схрону на Сумщині.

Під час огляду схованки правоохоронці виявили 2 протитанкові міни ТМ-62М з підривачами, 2 бойові гранати РГО із запалами, автомат Калашникова зі спорядженим магазином.

Також у ході обшуків за місцями проживання зловмисників виявлено комп’ютерну техніку та мобільні телефони із доказами конспіративного листування з представником ФСБ.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили затриманим про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) та ч. 2 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання щодо обрання їм міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Водночас щодо підозрюваного у держзраді в умовах воєнного стану розглядається питання із додаткової кваліфікації злочинних дій за ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 113 (готування до вчинення диверсії в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Раніше «Детектор медіа» інформував, що СБУ затримала героя постановних роликів російських ЗМІ, повідомила про підозру митрополиту УПЦ МП через розпалювання релігійної ворожнечі, а російську агентку «Побєду» за державну зраду засудили до семи років ув’язнення.

Фото: СБУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3158
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Антибот
539 дн. тому
Про це теж будуть казати, що "на кого це розраховано"?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду