detector.media
25.10.2022 11:10
Подоляк не виключив обмін Богуслаєва
Подоляк не виключив обмін Богуслаєва
Михайло Подоляк: Виключати обмін не будемо. Якщо треба щось зробити, щоб повернути наших реальних громадян, ми будемо робити що завгодно.

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк в етері «Настоящего времени» не виключив обмін підозрюваного у держзраді президента компанії «Мотор Січ» В’ячеслава Богуслаєва на українських військовополонених.

Коментуючи питання можливості обміну Богуслаєва, Подоляк зазначив, що схема, можливо, буде такою самою, як і з кумом російського диктатора Віктором Медведчуком, якого обміняли на військовополонених.

«Виключати обмін не будемо. Якщо треба щось зробити, щоб повернути наших реальних громадян, ми будемо робити що завгодно. І ці суб'єкти (Богуслаєв та, ймовірно, інші колаборанти. – ДМ) можуть потрапити до обмінного списку», – каже Подоляк.

23 жовтня СБУ повідомила про затримання президента АТ «Мотор Січ» В'ячеслава Богуслаєва та начальника департаменту зовнішньоекономічної діяльності підприємства.

Їх підозрюють у колабораційній діяльності та пособництві державі-агресору.

Затримання відбулося в рамках кримінального провадження щодо незаконного постачання «Мотор Січ» товарів військового призначення для російської штурмової авіації. За даними слідства, посадовці «Мотор Січ» діяли у змові з наближеними до Кремля представниками російської корпорації «Ростех», яка є одним із головних виробників озброєнь для Збройних сил Росії.

«Зловмисники налагодили транснаціональні канали незаконного постачання оптових партій українських авіадвигунів до країни-агресора. Отриману продукцію окупанти використовували для виробництва та ремонту російських ударних вертольотів типу: Мі-8АМТШ-ВН "Сапсан", КА-52 "Алігатор", Мі-28Н "Нічний мисливець"», – заявили у СБУ.

24 жовтня АТ «Мотор Січ» поширило заяву від імені «трудового колективу» на захист президента свого підприємства. У заяві сказано, що колектив «стабільно працює й зміцнює обороноздатність України».

24 жовтня суд заарештував Богуслаєва на два місяці. Богуслаєв назвав підозру у держзраді «непорозумінням», а на питання про те, чи має він стосунок до поставок двигунів «Мотор Січі» у Росію, не відповів.

Богуслаєв народився в російському Уральську і проходив там військову службу. У 1961 переїхав до Запоріжжя, навчався у Запорізькому машинобудівному інституті. Пройшов шлях від слюсаря до директора Волочиського машинобудівного заводу, багато років працював на заводі «Мотор Січ». Доктор технічних наук. Герой України.

Богуслаєв є власником запорізького телеканалу Alex.ua. За офіційною інформацією про структуру власності телеканалу, кінцевий бенефіціар ТОВ «Медіагруп Алекс.юа» — Олена Богуслаєва, дружина В'ячеслава Богуслаєва.

Фото: пресслужба президента України

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY