Данілов: Телеканал «FreeДом» вестиме мовлення англійською

Данілов: Телеканал «FreeДом» вестиме мовлення англійською

21 Жовтня 2022
2029
21 Жовтня 2022
17:25

Данілов: Телеканал «FreeДом» вестиме мовлення англійською

2029
Олексій Данілов: Рішення було прийняте, що починати треба з англійської мови, мови міжнародного спілкування, і решта мов буде додаватися.
Данілов: Телеканал «FreeДом» вестиме мовлення англійською
Данілов: Телеканал «FreeДом» вестиме мовлення англійською

У п'ятницю, 21 жовтня, секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що телеканал іномовлення «FreeДом» вестиме мовлення англійською, а згодом й іншими мовами.

Про це Данілов сказав в етері програми «Великий Львів» на каналі NTA.

За його словами, це питання розглядалося на засіданні за участі президента Володимира Зеленського.

«На засіданні, яке сьогодні відбувалося в 11 годин, якраз розглядалося питання переходу не тільки на російську мову "FreeДом", а саме на англійську, французьку, іспанську, арабські мови. Рішення було прийняте, що починати треба з англійської мови, мови міжнародного спілкування, і решта мов буде додаватися. Це саме питання в кабінеті президента обговорювали на нараді», – сказав Данілов.

Зауважимо, що зараз «FreeДом» вже виробляє окремий контент англійською мовою для ютубу. 

Читайте також:

Нагадаємо, російськомовний марафон «FreeДом» був організований на початку березня силами медіагруп Starlight Media, «Інтер», «1+1» і «Україна» на базі мультимедійної платформи іномовлення UATV. 

Завдання марафону «FreeДом» — дати можливість дізнатися правду про українсько-російську війну «російськомовним глядачам з усього світу». Поява такого каналу стала відповіддю на запит у світі на російськомовний телеканал, який розповідає правду про події в Україні. За інформацією джерел ДМ, значна частина команди, яка виробляє марафон, базується у Варшаві. 

На фінансування «FreeДом» уряд виділив 165 млн грн з резервного фонду державного бюджету 7 травня. МКІП має відзвітувати про використання цих грошей до 30 грудня 2022 року.

Переможцями мистецького конкурсу на створення контенту для інформаційного марафону «FreeДом» стали ТОВ «Новинна група "Україна"» («Медіа Група Україна»), ТОВ «СЛМ Новини» (Starlight Media), ІП «1+1 Продакшн» (1+1 media) та ПАТ «Телеканал “Інтер”».

24 серпня Національна рада з питань телебачення та радіомовлення переоформила супутникову ліцензію ДП «Мультимедійна платформа іномовлення», компанія змінила логотип каналу  іномовлення з UATV на «FreeДом».

Скріншот відео: ГОВОРИТЬ ВЕЛИКИЙ ЛЬВІВ/YouTube

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2029
Читайте також
20.09.2022 12:00
Ксенія Ілюк
Мар'яна Олійник
Отар Довженко
«Детектор медіа»
3 963
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Helga
550 дн. тому
Це те саме, що викинути бюджетні гроші на смітник. Знову будуть три з половиною перегляди, як було у англомовного UATV.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду