Кабмін виділив 165 мільйонів гривень на російськомовний марафон «FreeДом»

Кабмін виділив 165 мільйонів гривень на російськомовний марафон «FreeДом»

12 Травня 2022
5538
12 Травня 2022
20:13

Кабмін виділив 165 мільйонів гривень на російськомовний марафон «FreeДом»

5538
Гроші отримає Міністерство культури та інформаційної політики.
Кабмін виділив 165 мільйонів гривень на російськомовний марафон «FreeДом»
Кабмін виділив 165 мільйонів гривень на російськомовний марафон «FreeДом»

Кабінет Міністрів України розпорядився виділити з резервного фонду державного бюджету 165 мільйонів гривень на фінансування спільного російськомовного марафону «FreeДом». Ці гроші отримає Міністерство культури та інформаційної політики. Розпорядження, підписане прем’єр-міністром Денисом Шмигалем, датоване 7 травня 2022 року.

Згідно з розпорядженням, для «забезпечення інформаційної безпеки держави, захисту її інформаційного простору та інформування міжнародної спільноти про події, що відбуваються під час збройної агресії Росії» Міністерству культури та інформаційної політики виділять 165 тисяч гривень за програмою 3801020 «Збирання, обробка та розповсюдження офіційної інформаційної продукції». Гроші підуть на виробництво державним підприємством «Мультимедійна платформа іномовлення України» телевізійного проєкту російською мовою «FreeДом».

МКІП має відзвітувати про використання цих грошей до 30 грудня 2022 року.

Російськомовний марафон «FreeДом» організований на початку березня силами медіагруп StarLightMedia, «Інтер», «1+1» і «Україна» на базі мультимедійної платформи іномовлення UATV. Завдання марафону «FreeДом» — дати можливість дізнатися правду про україно-російську війну «російськомовним глядачам з усього світу». Зокрема поява такого каналу стала відповіддю на запит у світі на російськомовний телеканал, який розповідає правду про події в Україні. За інформацією джерел ДМ, значна частина команди, яка виробляє марафон, базується у Варшаві. 

Про старт проєкту повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, назвавши його «протистоянням війні в інформаційному просторі» та закликав «разом відкривати очі росіянам». Аналітик «Детектора медіа» Андрій Любарець аналізував ефір марафону та дійшов висновку, що він значною мірою дублює марафон «Єдині новини» та адресований радше українській, а не закордонній аудиторії.

«Детектор медіа» з’ясовуватиме подробиці.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5538
Читайте також
16.06.2022 10:00
Галина Петренко
«Детектор медіа»
5 368
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Дарія
16 дн. тому
Добрий вечір, шановне видання, маю вам повідомити про помилку. Чомусь ви написали, що Кабмін виділив 165 мільйонів, проте згідно з розпорядженням, інформація дещо відрізняється від вказаної суми у заголовку.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду