Мін’юст перевірятиме репутацію покупців ЗМІ

Мін’юст перевірятиме репутацію покупців ЗМІ

3 Вересня 2022
1197
3 Вересня 2022
09:35

Мін’юст перевірятиме репутацію покупців ЗМІ

1197
Кабінет міністрів ухвалив таке рішення, щоб посилити заходи із запобігання загрозам національній безпеці України.
Мін’юст перевірятиме репутацію покупців ЗМІ
Мін’юст перевірятиме репутацію покупців ЗМІ

Кабінет міністрів вніс зміни до Положення про Міністерство юстиції України, відповідно до яких Мін’юст отримав повноваження проводити перевірку ділової репутації покупця або потенційного покупця ЗМІ, повідомляється на сайті відомства.

Це було зроблено, щоб забезпечити реалізацію закону «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів)».

«На підставі звернення покупця (потенційного покупця) ЗМІ наше профільне відомство проводитиме перевірку ділової репутації такого набувача. Тобто, буде надаватися оцінка інформації про виявлення відповідності або невідповідності зазначеної особи вимогам Закону про деолігархізацію. Надалі результати такої перевірки надсилатимуться Раді національної безпеки і оборони України та повідомлятимуться відповідному покупцю ЗМІ», – коментує міністр юстиції України Денис Малюська.

Раніше Національна рада з питань телебачення та радіомовлення мала розробити порядок перевірки ділової репутації покупців медіа в межах виконання закону про олігархів. 

Нагадаємо, 5 листопада 2021 року президент Володимир Зеленський підписав ухвалений Верховною Радою «антиолігархічний» закон. Згідно з цим документом олігархи — це громадяни, які беруть участь у політичному житті; мають значний вплив на ЗМІ; є кінцевими бенефіціарними власниками суб'єкта господарювання, що має монопольне становище на ринку, та протягом одного року поспіль підтримують або посилюють це становище; мають активи на понад 1 мільйон прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб.

Читайте також:

29 червня 2022 року президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про створення реєстру олігархів. РНБО підготувала технологічний майданчик для роботи реєстру олігархів на базі системи СОТА. 

У зв'язку з «антиолігархічним» законом, який набирає чинності, рішення припинити діяльність свого холдингу «Медіа Група Україна» ухвалив бізнесмен Рінат Ахметов. 11 липня 2022 року він повідомив, що його інвестиційна компанія SCM виходить з медійного бізнесу. 

Фото: hromadske

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1197
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду