У Кропивницькому до шеф-редакторки видання «Без купюр» прийшли з обшуком

У Кропивницькому до шеф-редакторки видання «Без купюр» прийшли з обшуком

24 Серпня 2022
5876
24 Серпня 2022
16:39

У Кропивницькому до шеф-редакторки видання «Без купюр» прийшли з обшуком

5876
За словами журналістки, в неї вдома шукали ботоферму.
У Кропивницькому до шеф-редакторки видання «Без купюр» прийшли з обшуком
У Кропивницькому до шеф-редакторки видання «Без купюр» прийшли з обшуком

У Кропивницькому до шеф-редакторки видання «Без купюр» Наталі Кривошей прийшли з обшуком поліція та СБУ. Про це вона написала у фейсбуці.

«Перше, що я зранку побачила у настіж відчинене вікно — це п'ятьох чоловіків спортивної статури, які о 7-й просилися до мене в гості. Вони були не з порожніми руками, а з ухвалою одного з "найчесніших" судів Києва — Печерського — про дозвіл на проведення обшуку. Підстава — кримінальне провадження за частиною 2 "хакерської" статті 361 ККУ за фактом несанкціонованого втручання в роботу автоматизованих систем операторів мобільного зв'язку з використанням спеціалізованого обладнання, що призвело до витоку інформації, спотворення процесу її обробки та порушення установленого порядку її маршрутизації, за попередньою змовою групи осіб. Якщо коротко, то в мене вдома шукали ботоферму (не знаю, чи Порошенкову, чи якусь іншу)» йдеться в повідомленні.

Журналістка зазначила, що в неї не знайшли ні обладнання для ботоферми, ні чогось підозрілого в гаджетах і акаунтах.

«Попри, здавалось би, абсурдність ситуації, розумію, що під час війни до цього потрібно ставитися з певним розумінням. І в цілому, я задоволена тим, як працював слідчий поліції й оперативники СБУ. Без бидляцтва й зверхності, спокійно і професійно. І в кінці ще й вибачилися, що потурбували, й на виході зняли жилетки з написами, щоб не привертати увагу цікавих бабусь» додала пані Наталя.

У коментарі ІМІ журналістка повідомила, що обшук може бути пов'язаний з діяльністю анонімних телеграм-каналів, які пишуть про місцевих посадовців та депутатів.

«За моєю інформацією, подібні обшуки проходили ще мінімум у п'яти наших колег. І це досить смішно, адже всі вони не боялись підписуватись під власними текстами, в яких критикували владу»додала вона.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5876
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду