Овсяннікова заявила, що вона українка, але «дивом поїхала» з України

Овсяннікова заявила, що вона українка, але «дивом поїхала» з України

7 Червня 2022
2009
7 Червня 2022
10:11

Овсяннікова заявила, що вона українка, але «дивом поїхала» з України

2009
«Це був якийсь жах, ми ледве виїхали машиною через Румунію, я дивом поїхала», — пожалілася медійниця. Вона також стверджує, що не вимагає зняття санкцій з Росії і що нібито не була причетною до поширення пропаганди.
Овсяннікова заявила, що вона українка, але «дивом поїхала» з України
Овсяннікова заявила, що вона українка, але «дивом поїхала» з України

Колишня редакторка російського пропагандистського Первого канала Марина Овсяннікова розповіла виданню «Медуза», що вирушила в Україну з «доброю ідеєю», а згодом «дивом поїхала».

За словами медійниці, вона планувала «допомогти владі, записати інтерв'ю із Зеленським, показати Бучу та Харків». Овсяннікова каже, що вона була в Україні з 27 по 31 травня. Спочатку нібито вирушила до Одеси, «записала інтерв'ю з людьми, все було гаразд». Як висловилася Овсянннікова, «почалося» після приїзду до Києва та анонсу пресконференції за її участі.

«Журналісти стали кричати, що я москалька, агент ФСБ, пропагандист, що колишніх пропагандистів не буває, що мене треба заарештувати. Зрештою служба Welt евакуювала [мене] найнеймовірнішими шляхами. Я навіть від страху відмовилася зустрічатися [з радником голови МВС України Антоном Геращенком, який запропонував провести інтерв'ю замість пресконференції], він мене одразу вніс до бази "Миротворець", і я втекла. Це був якийсь жах, ми ледве виїхали машиною через Румунію, я дивом поїхала», — розповіла медійниця.

При цьому вона зазначила, що «може зрозуміти почуття українців» і погоджується, що на мешканцях Росії лежить колективна відповідальність за вторгнення в Україну.

Також Овсяннікова зробила допис у фейсбуці, в якому заявила, що вона не «хорошая русская», а українка і тому має намір змінити прізвище на Ткачук.

Крім того, медійниця стверджує, що не працює на ФСБ РФ, що її відпустили завдяки «Макрону, Зеленському та американським політикам» і що вона не писала пропагандистських текстів на російському телеканалі.

Читайте також: 

Нагадаємо, 1 червня в Києві в офісі інформагенції «Інтерфакс-Україна» мала відбутися пресконференція «Викриття від Марини Овсяннікової: як працює російська пропаганда». Її скасували за пів години після публікації анонсу 31 травня.

Також Овсяннікова мала завітати на зустріч із студентами Інституту журналістики Київського національного університету імені Шевченка. Втім, відразу отримала відмову від керівництва навчального закладу.

Згодом росіянка опублікувала в соцмережах дописи про те, що нібито відвідала Одесу та Київ

1 червня її внесли до бази «Миротворця».

Фото з фейсбук-сторінки Марини Овсяннікової

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2009
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду