«СтопКор» заявив, що не брав участі в організації пресконференції з Овсянніковою

«СтопКор» заявив, що не брав участі в організації пресконференції з Овсянніковою

1 Червня 2022
1695
1 Червня 2022
17:45

«СтопКор» заявив, що не брав участі в організації пресконференції з Овсянніковою

1695
У «Стоп корупції» заявили, що жоден співробітник організації не знав про захід з Овсянніковою.
«СтопКор» заявив, що не брав участі в організації пресконференції з Овсянніковою
«СтопКор» заявив, що не брав участі в організації пресконференції з Овсянніковою

Голова правління ГО «Стоп Корупції» Ігор Бондарчук у коментарі «Детектору медіа» заявив, що його організація жодним чином не причетна до організації скасованої пресконференції з російсько. пропагандисткою Мариною Овсянніковою, яка мала відбутись 1 червня в пресцентрі агенції «Інтерфакс-Україна».

Раніше генеральний директор «Інтерфакс-Україна» Олександр Мартиненко повідомляв, що пресконференцію Овсяннікової попросила організувати газета Die Welt, де вона зараз працює колумністкою, за посередництва нідерландської волонтерки-доброчинниці  Маріам Ламберт та української громадської і медійної організації «Стоп Корупції» («СтопКор»).

Однак «СтопКор» категорично заперечив своє посередництво.

«"Стопкор" не брав участі в організації цієї пресконференції. Робила це людина, яка раніше працювала в "Стопкорі", вона у приватному порядку дізналася про цю пресконференцію і, можливо, якісь там кроки робила. Жоден з наших керівників, жоден з керівників відділів, шефредакторів не знали про цей захід, тим більше про те, що ми його організовували… Якби "Стопкор" і хотів організувати таку пресконференцію, ми б зробили в себе у медіацентрі, він в нас є, ми б анонс виклали на фейсбуці, а на сайті зробили пресанонс», – каже Бондарчук.

Координатор ГО «СтопКор» Роман Бочкала в коментарі «Детектору медіа» повідомив, що після появи новини про пресконференцію Овсяннікової організація провела внутрішнє розслідування. 

«Наша організація зараз працює в дуже обмеженому режимі. В центральному офісі мало людей для того, щоб з’ясувати перебіг подій, треба було провести внутрішню перевірку. Виявилось, що все ж таки одна людина контактувала з волонтеркою (Маріам Ламберт. – ДМ), вона працювала до квітня і зараз не має жодного відношення до нашої організації... Але "СтопКор" не мав жодного відношення до цього», – каже Бочкала.

У коментарі «Детектору медіа» Маріам Ламберт також спростувала повідомлення про те, що вона була посередницею в організації пресконференції. 

«Я не знаю, хто був організатором, і не маю іншої інформації про цей захід, крім того, що він був правомірно скасований», — написала вона. 

Пресконференція «Викриття від Марини Овсяннікової: як працює російська пропаганда» мала відбутись в приміщенні «Інтерфакс-Україна» 1 червня. Захід був анонсований 31 травня, однак через декілька годин агенція його скасувала. 

В коментарі «Детектору медіа» Мартиненко заявив, що наскільки йому відомо, Овсяннікова мала приїхати до Києва особисто.  

«Захід скасували, тому що, як виявилось, є досить негативний суспільний резонанс щодо цієї події. Наше суспільство та медіаспільнота не хочуть бачити цю людину в Україні і тим більше з нею спілкуватись... Чи може вона з’явитись ще десь, я не знаю», – сказав Мартиненко.

На початку березня Овсяннікова під час нібито прямого ефіру програми «Время» зайшла у студію з плакатом «Ні війні». Відео фрагменту трансляції було опубліковано на YouTube. Пізніше росіянка звільнилась з пропагандистського каналу і працевлаштувалась до німецького видання Die Welt. 

Українські активісти протестували під будівлею Die Welt з вимогою звільнити російську пропагандистку, однак у виданні відмовились це зробити.

Німецька Weimer Media Group хотіла зробити Овсяннікову лауреаткою «Премії ЗМІ за свободу», проте відмовилась від цього рішення.

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки повідомляв, що Овсяннікову наразі активно використовують в інформаційно-психологічних операціях Росії. Зокрема, вона отримала визнання та кредит довіри на Заході, використовуючи реноме «борчині проти російської пропаганди» для просування на західну аудиторію наративу про «необхідність» зняття з Росії санкцій.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1695
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду