Марину Овсяннікову внесли до бази «Миротворця»

Марину Овсяннікову внесли до бази «Миротворця»

1 Червня 2022
3127
1 Червня 2022
18:36

Марину Овсяннікову внесли до бази «Миротворця»

3127
Її підозрюють в участі у спецопераціях, «спрямованих на усунення тиску санкцій на Росію».
Марину Овсяннікову внесли до бази «Миротворця»
Марину Овсяннікову внесли до бази «Миротворця»

Ексредакторка російського «Першого каналу» Марина Овсяннікова у базі «Миротворця» поповнила перелік осіб, які чинять «усвідомлені дії проти національної безпеки України, миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку».

На сайті вона фігурує як співробітниця пропагандистських ЗМІ фашистської Росії (країна-агресор). Також у публікації «Миротворця» вказують на «участь Овсяннікової в інформаційно-пропагандистських спецопераціях Кремля, спрямованих на усунення тиску санкцій на Росію».

До обвинувачень проти Овсяннікової долучено також скріншот новини «Детектора медіа» про спробу організувати 1 червня пресконференцію за її участі у Києві.

Пресзахід «Викриття від Марини Овсяннікової: як працює російська пропаганда» мав відбутись в приміщенні «Інтерфакс-Україна». Його було анонсовано 31 травня, однак через декілька годин після резонансу в ЗМІ та соцмережах агенція скасувала захід. 

Як розповів у коментарі «Детектору медіа» генеральний директор «Інтерфакс-Україна» Олександр Мартиненко, Овсяннікова мала приїхати до Києва особисто.  

За даними «Громадського радіо», в Україні вона мала перебувати з «відомою правозахисницею Емі Карр, директоркою з гуманітарних питань Фонду прав людини». Емі Карр представляє організацію, яка номінувала Овсяннікову на премію Вацлава Гавела, і зараз перебуває в Україні.

Як з'ясувала редакція «ДМ», пресконференцію колишньої російської пропагандистки в «Інтерфакс-Україна» попросила організувати газета Die Welt, де Овсяннікова зараз працює колумністкою. В організації заходу у ролі посередниці нібито виступила нідерландська волонтерка-доброчинниця Маріам Ламберт, яка раніше була співробітницею української ГО «Стоп Корупції». 

Також повідомлялося про участь у заході й власне ГО «Стоп Корупції» («СтопКор»). Проте, як заявив у коментарі «Детектору медіа» голова правління ГО «Стоп корупції» Ігор Бондарчук, його організація жодним чином не причетна до організації скасованої пресконференції Марини Овсяннікової.

А координатор ГО «СтопКор» Роман Бочкала в коментарі «ДМ» повідомив, що після появи новини про пресконференцію Овсяннікової організація провела внутрішнє розслідування. «Виявилось, що все ж таки одна людина контактувала з волонтеркою (Маріам Ламберт. – ДМ). Вона працювала до квітня і зараз не має жодного відношення до нашої організації... Але "СтопКор" не мав жодного відношення до цього», – повторив Роман Бочкала.

У коментарі «Детектору медіа» Маріам Ламберт також спростувала повідомлення про те, що вона була посередницею в організації пресконференції. 

«Я не знаю, хто був організатором, і не маю іншої інформації про цей захід, крім того, що він був правомірно скасований», — написала вона. 

На початку березня Овсяннікова під час нібито прямого ефіру програми «Время» зайшла у студію з плакатом «Ні війні». Відео фрагменту трансляції було опубліковано на YouTube. Пізніше росіянка звільнилась з пропагандистського каналу і працевлаштувалась до німецького видання Die Welt. Хоча українські активісти протестували під будівлею Die Welt з вимогою звільнити російську пропагандистку, у виданні відмовились це зробити.

Фото: скріншот з відеосюжету про Марину Овсяннікову

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3127
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Богдан
684 дн. тому
Я считаю, что её не стоило туда вносить, она из тех россиян, что выступила против войны. Миротворец славится тем, что вносит в свои базы, зачастую, кого попало и даже казалось бы думающих, что мне ещё раз это доказало. Если бы не и стоило туда внести то раньше, а сейчас наоборот вынести оттуда. От така х***я малята.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду