Овсяннікова: «Відвертими фейками "Первый канал" не займається»

Овсяннікова: «Відвертими фейками "Первый канал" не займається»

6 Липня 2022
2020

Овсяннікова: «Відвертими фейками "Первый канал" не займається»

2020
Колишня працівниця пропагандистського ЗМІ заявляє, що займалась на каналі технічною роботою, а коли в ефір вийшов фейк про «розп’ятого хлопчика», була у відпустці.
Овсяннікова: «Відвертими фейками "Первый канал" не займається»
Овсяннікова: «Відвертими фейками "Первый канал" не займається»

Колишня редакторка російського пропагандистського «Первого канала» Марина Овсяннікова в інтерв'ю ютуб-каналу «Ходорковский Live» заявила, що фейк про «розп’ятого хлопчика», який з'явився на початку російської агресії проти України, з'явився через «людський фактор». Сама Овсяннікова, за її словами, на той час була у відпустці.

«Відвертими фейками "Первый канал" не займається, які на колінках ліплять. Просто журналіст, який записав інтерв’ю, не перевірив його та видав в ефір», – сказала вона, посилаючись на пояснення, отримані від колишніх колег.

Також Марина Овсяннікова висловила думку, що «"Первый канал" не такий пропагандистський» як RT, тому що 50% доходів заробляє самостійно.

«А RT – це канал, на який витрачається багато бюджетних коштів, набагато більше, ніж на "Первый канал" – і відповідно він більш одіозний пропагандистський монстр», – зазначила вона.

За словами Овсяннікової, через це її ставлення до RT у неї були конфлікти з тодішнім чоловіком, який працює на цьому каналі. Звинувачуючи його в роботі на пропаганду та за підтримку війни, Овсяннікова додала: «Чесно кажучи, завжди вважала його порядною людиною».

Водночас вона заявила, що «завжди мала ліберальні погляди», «слухала Ходорковського і Навального», а «Первый канал» та RT загалом «ідеологічні близнюки».

На початку березня 2022-го Овсяннікова під час нібито прямого ефіру програми «Время» зайшла у студію з плакатом «Ні війні». Відео фрагменту трансляції було опубліковано на YouTube. Пізніше росіянка звільнилась з пропагандистського каналу і працевлаштувалась до німецького видання Die Welt. 

Українські активісти протестували під будівлею Die Welt з вимогою звільнити російську пропагандистку, однак у виданні відмовились це зробити.

На початку липня Овсяннікова оголосила про завершення роботи в німецькому виданні Die Welt. Також стало відомо, що вона повертається в Росію, щоб судитися з колишнім чоловіком.

Овсяннікова писала у соцмережах, що її можуть заарештувати в аеропорту, але цього не сталось. Колишня працівниця пропагандистського каналу публічно виступає проти політики Кремля та російської агресії проти України, але залишається на волі, в той час як у Росії діє закон, за яким людину можуть ув'язнити на 15 років за розповсюдження інформації, яку влада називає фейковою. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2020
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду