Медведчуку змінили запобіжний захід на особисте зобов'язання

Медведчуку змінили запобіжний захід на особисте зобов'язання

2 Листопада 2021
2387
2 Листопада 2021
12:37

Медведчуку змінили запобіжний захід на особисте зобов'язання

2387
Медведчук назвав обрання запобіжного заходу «незаконним і політично мотивованим».
Медведчуку змінили запобіжний захід на особисте зобов'язання
Медведчуку змінили запобіжний захід на особисте зобов'язання

У вівторок, 2 листопада, Печерський районний суд змінив запобіжний захід для нардепа «ОПЗЖ» Віктора Медведчука з домашнього арешту на особисте зобов'язання до 31 грудня. 

Новий запобіжний захід обрано за клопотанням прокуратури в межах епізоду про держзраду і замах на розграбування національних ресурсів. Напередодні у Медведчука сплив граничний термін домашнього арешту, під яким він перебував з 13 травня.

Медведчук назвав обрання запобіжного заходу «незаконним і політично мотивованим».

«Я не бачу жодних підстав для обрання мені у цій справі взагалі будь-якого запобіжного заходу», – цитує Медведчука «Інтерфакс-Україна».

Новий запобіжний захід передбачає такі обов’язки: 

  • прибувати за кожною вимогою органу досудового розслідування, прокурора або суду;
  • не відлучатися із Києва та Київської області без дозволу слідчого, прокурора або суду;
  • повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи;
  • утримуватися від спілкування з підозрюваними, свідками відповідно до списку, визначеному слідчим або прокурором;
  • здати на зберігання до органу досудового розслідування свої паспорти для виїзду за кордон та інші документи, що дають йому право на виїзд з України і в’їзд в Україну;
  • носити електронний засіб контролю (однак цей пункт клопотання прокуратури суд відмовився задовольнити).

Нагадаємо, 8 жовтня 2021 року Медведчуку оголосили нову підозру про державну зраду та сприяння діяльності терористичної організації. Його підозрюють у причетності до незаконного постачання вугілля з окупованих територій під час енергетичної кризи у 2014-2015 роках.

11 жовтня Медведчуку вручили клопотання про взяття під варту з альтернативою застави в 1 мільярд гривень

12 жовтня Печерський райсуд Києва відмовив прокурорам у задоволенні клопотання, постановивши залишити Медведчука під цілодобовим домашнім арештом до 7 грудня без внесення застави.

Зазначимо, 11 травня 2021 року генпрокурор Ірина Венедіктова підписала підозри Медведчуку та нардепу «ОПЗЖ» Тарасу Козаку. Медведчук і Козак підозрюються у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму, який тимчасово окупувала РФ.  

Перший епізод підозри стосується проєкту проти інформаційної безпеки України під назвою «Промінь». Другий епізод стосується розграбування національних ресурсів в Азовському морі. Третій епізод стосується подій серпня 2020 року, коли Медведчук нібито надіслав Козаку секретні дані про розташування, особовий склад і бойову підготовку прихованого військового підрозділу Збройних Сил України.

Фото: Радіо Свобода

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2387
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду