Головну редакторку Tut.by звинувачують у співучасті в несплаті податків

Головну редакторку Tut.by звинувачують у співучасті в несплаті податків

31 Травня 2021
1269
31 Травня 2021
21:02

Головну редакторку Tut.by звинувачують у співучасті в несплаті податків

1269
Марину Золотову залишили під вартою після розглядання скарги на її арешт у Мінському міському суді.
Головну редакторку Tut.by звинувачують у співучасті в несплаті податків
Головну редакторку Tut.by звинувачують у співучасті в несплаті податків

Головну редакторку Tut.by Марину Золотову та журналістку Олену Толкачову звинувачують у співучасті в несплаті податків (ч.1 ст. 16 і ч.2 ст. 243 КК Білорусії, передбачає до семи років ув'язнення).

Про це повідомило видання в своєму телеграм-каналі.

Мінський міський суд розглянув скаргу на арешт обох журналісток і залишив їх під вартою.

Їх було затримано 18 травня. У редакції, спираючись на судову практику, припустили, що Золотову та Толкачову заарештували на два місяці.

Всього у справі Tut.by було затримано 15 осіб, в тому числі співробітники, які не пов'язані з роботи з економічною діяльністю компанії, сплатою податків і юридичними аспектами роботи.

Портал Tut.by 18 травня був заблокований за публікацію забороненої законом інформації. Цього ж дня в офіси видання прийшли співробітники департаменту фінансових розслідувань та були затримані деякі співробітники.

Відносно посадових осіб «Тут Бай Медіа» порушено кримінальну справу за ухилення від сплати податків в особливо великому розмірі.

За заявами правоохоронців, компанія як резидент Парку високих технологій (ПВТ) отримала виручку, не обумовлену діяльністю, дозволеної для резидентів ПВТ.

Рішення про втрату «Тут Бай Медіа» права на податкові пільги, що надаються резидентам ПВТ, також було прийнято 18 травня.

Журналістка Tut.by Любов Касперович після 15 діб адміністративного арешту вийшла на свободу та розповіла про умови утримування у СІЗО.

Співзасновник Tut.by Кирило Волошин заявив, що репресії влади проти команди видання нагадують рейдерське захоплення. Також Волошин допустив видалення матеріалів, які не влаштовують владу заради відновлення повноцінної роботи сайту.

Із закликом до влади Білорусі припинити переслідування порталу виступили США, Євросоюз, Україна. 

Засудили ескалацію репресій проти журналістів Tut.by «Репортери без кордонів» та Freedom House.

19 травня влада Білорусі звільнила журналістку Tut.by Катерина Борисевич, яка провела за гратами шість місяців ув'язнення за справою «нуль проміле». Зокрема, журналістка розповіла громадськості про відсутність у крові загиблого від побоїв мінчанина Романа Бондаренка алкоголю. Влада ж стверджувала протилежне.

Фото: Tut.by

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1269
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду