Олексій Ковальов каже, що займається волонтерством. Команда 4 каналу не отримала зарплати — «Бабель»

Олексій Ковальов каже, що займається волонтерством. Команда 4 каналу не отримала зарплати — «Бабель»

27 Квітня 2022
2843
27 Квітня 2022
18:29

Олексій Ковальов каже, що займається волонтерством. Команда 4 каналу не отримала зарплати — «Бабель»

2843
Ковальов сподівається, що після трансляції загальнонаціонального марафону канал продовжить роботу.
Олексій Ковальов каже, що займається волонтерством. Команда 4 каналу не отримала зарплати — «Бабель»
Олексій Ковальов каже, що займається волонтерством. Команда 4 каналу не отримала зарплати — «Бабель»

Власник 4 каналу Олексій Ковальов в інтерв’ю сайту «Бабель» заявив, що продовжує займатися волонтерською діяльністю на частково окупованій Херсонщині. Також він має заборгованості по зарплаті працівників каналу за лютий, які планує погасити.

За словами депутата, Херсона, до якого він вирушив 28 лютого, він дістався без затримок на українських та російських блокпостах.

12 квітня до нього додому приходили російські військові. За словами Олексія Ковальова, вони кілька годин спілкувалися про історію, просили не ініціювати мітинги та пішли.

Зараз на Херсонщині депутат продовжує займатися гуманітарною допомогою для мешканців області. Окупанти проти цього не заперечували. «Єдине що було, щоб тут не організовували мітинги, диверсії тощо. Я сказав, що я цим не займався — тільки гуманітарними питаннями. Я повідомив, що у мене є округ, за мене проголосували люди — це мій обов’язок. Вони не заперечували», — розповів Олексій Ковальов.

Тим часом співробітники 4 каналу ще не отримали зарплату за лютий. Ковальов повідомив, що вирішує це питання: «У нас є заборгованість по зарплаті за лютий, ми її виплатимо. Наразі покласти гроші на рахунок і виплатити зарплату я не можу, бо банківська система в Херсонській області не працює. Щойно запрацює, ми погасимо повністю заробітну плату».

Відповідаючи на запитання про березень і квітень, власник 4 каналу сказав: «Канал у березні та квітні не працював. Я не знаю, як він буде працювати, я не знаю, як взагалі буде далі».

Він сподівається, що після трансляції загальнонаціонального марафону канал продовжить мовлення у визначеному форматі. «Може, ми від держави отримаємо хоча б на заробітну плату. Ліцензію я сам заплачу, проблем із цим не буде. Подивимось, як буде далі розгортатись ситуація», - сказав Олексій Ковальов.

Також він додав: «Тим підприємствам, які залишились, ми підвищили заробітні плати на 30—35%. Тим, які працюють, які хоча б є беззбитковими й можуть працювати».

Нагадаємо, після запитань про його діяльність і позицію народний депутат повідомив, що у Херсонській області займається волонтерством та захищає від мародерів свій бізнес. Нардеп стверджує, що «може в будь-який час повернутися на контрольовану територію і в тому числі до роботи у Верховній Раді».

Рішення депутата повернутись до Херсона після початку повномасштабного вторгнення у партії сприйняли дуже підозріло та виключили його з партійних чатів. А у фракції, за словамивіцеспікер Олександр Корнієнка, проводять опитування щодо статусу Ковальова.

Ковальов придбав 4 канал наприкінці 2021 року, раніше співвласниками каналу були Дмитро Добродомов і Андрій Мисик. 

Ковальов заявив, що купівля 4 каналу відбулась відкрито, «без будь-яких сторонніх осіб» – актив купили його батьки, а потім подарували йому. Також він заперечив, що до купівлі каналу має стосунок Офіс президента.

Фото з фейсбук-сторінки Олексія Ковальова

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2843
Читайте також
12.05.2023 17:55
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
1 190
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду