«Дивно це виглядає»: Корнієнко прокоментував перебування нардепа Ковальова на захопленій Херсонщині

«Дивно це виглядає»: Корнієнко прокоментував перебування нардепа Ковальова на захопленій Херсонщині

22 Квітня 2022
1849
22 Квітня 2022
12:46

«Дивно це виглядає»: Корнієнко прокоментував перебування нардепа Ковальова на захопленій Херсонщині

1849
У фракції «Слуги народу» проводять опитування щодо статусу Олексія Ковальова.
«Дивно це виглядає»: Корнієнко прокоментував перебування нардепа Ковальова на захопленій Херсонщині
«Дивно це виглядає»: Корнієнко прокоментував перебування нардепа Ковальова на захопленій Херсонщині

Віцеспікер Верховної Ради Олександр Корнієнко в інтерв’ю «Бабелю» прокоментував перебування народного депутата, власника 4 каналу Олексія Ковальова на захопленій росіянами території Херсонської області.

Він зазначив, що у фракції «Слуги народу» проводять опитування щодо статусу Ковальова.

«Нас із Русланом Стефанчуком трохи обурила позиція, що він, мовляв, не встигає приїхати на засідання парламенту, але були люди, які на засідання їхали по 50 годин, тож публічне прохання — їздити в Раду, оскільки округ — це не основне місце роботи депутата.

Далі питання до правоохоронних органів, для мене дивно це виглядає. У перші дні окупували селище під Києвом, де живуть мої батьки. Вони встигли виїхати, але тим, хто залишився, я, наприклад, не міг допомогти особисто, тому що в кращому разі мене б убили, в гіршому — взяли б у полон.

Багатьох політиків і чиновників викрадають, убивають, по всьому Херсону бігають за нашими партійними активістами, а тут у народного депутата просто документи перевірили… Тож є питання. Думаю, це не кінець історії, а лише її початок», — сказав Корнієнко.

На своїй сторінці у фейсбуці Ковальов розповідає, що займається волонтерством на захопленій території Херсонщини та «може в будь-який час повернутися на контрольовану територію і в тому числі до роботи у Верховній Раді».

Нагадаємо, 28 грудня 2021 року стало відомо, що засновником ТОВ «ТРК Інтеррадіо» (4 канал) став нардеп Олексій Ковальов. Раніше співвласниками каналу були Дмитро Добродомов і Андрій Мисик.

Ковальов заявив, що купівля 4 каналу відбулась відкрито, «без будь-яких сторонніх осіб» – актив купили його батьки, а потім подарували йому. Також він заперечив, що до купівлі каналу має стосунок Офіс президента.

Новий власник запевнив, що 4 канал залишиться проукраїнським і більшість колективу мовника збережеться. Коментуючи наявність в ефірі каналу низки авторських програм, зокрема Андрія Іллєнка та Борислава Берези, які доволі критичні до чинної влади, Ковальов запевнив, що не буде ініціювати їх закриття, оскільки не може втручатися в редакційну політику.

Водночас вже 11 січня стало відомо, що 4 канал припиняє співпрацю з ведучим Остапом Дроздовим, який вів авторську програму «Прямим текстом» та проєкт у форматі інтерв’ю Drozdov. 

Згодом на каналі закрили проєкт Антіна Мухарського «Люта українізація». Припинив співпрацю з мовником і колишній нардеп Борислав Береза, який звинуватив керівництво каналу у цензурі. 

Олексій Ковальов зазначив, що випуск програми Берези «Засланці», який не пустили в ефір 4 каналу, міг призвести до санкцій з боку Нацради і порушував редакційну політику. Водночас Ковальов не проти продовжити співпрацю з Березою за певних умов.

Фото з фейсбука Олексія Ковальова

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1849
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду