4 канал припинив співпрацю з Остапом Дроздовим

4 канал припинив співпрацю з Остапом Дроздовим

12 Січня 2022
6644

4 канал припинив співпрацю з Остапом Дроздовим

6644
Остап Дроздов: Нічого дивного в цьому немає, моя опозиційна риторика явно не вписується в пропагандистський формат провладного ЗМІ.
4 канал припинив співпрацю з Остапом Дроздовим
4 канал припинив співпрацю з Остапом Дроздовим

Нардеп «Слуги народу» та новий власник 4 каналу Олексій Ковальов повідомив про припинення співпраці з ведучим Остапом Дроздовим, який мав в етері мовника авторську програму «Прямим текстом» та проєкт у форматі інтерв’ю Drozdov. Для журналіста рішення Ковальова не стало несподіванкою. 

«4 канал дякує за роботу телеведучому Остапу Дроздову та повідомляє про припинення співпраці з ним», – повідомив Ковальов у фейсбуці.

За словами Ковальова, 4 канал у новому сезоні має сповідувати «посилення об’єднавчих настроїв у суспільстві, патріотичний проукраїнський вектор, рівновіддаленість та нетерпимість до усіх без винятку олігархічних груп».

«Будь-які провокації, що розколюють або розхитують єдність українського народу, є неприпустимими. Так само, як розпалювання ворожнечі, дискримінація чи ксенофобія. Українці з кожного без винятку регіону сьогодні зобов’язані зконсолідуватися, щоб ефективно (кожен на своєму місці) протистояти як зовнішнім, так і внутрішнім викликам».

Водночас новий власник дійшов згоди щодо продовження партнерства з іншим обличчям 4 каналу – Денисом Бігусом. Програми «Bihus.Info» і надалі виходитимуть в ефірі мовника.

У коментарі «Детектору медіа» Остап Дроздов повідомив, що припинення співпраці з 4 каналом після зміни власника було питанням часу.

«Нічого дивного в цьому немає, моя опозиційна риторика явно не вписується в пропагандистський формат провладного ЗМІ, я провладним журналістом бути не можу апріорі, тому, звичайно, це було питанням часу», – повідомив Дроздов.

Остап Дроздов додав, що після зміни власника колективу мовника оголосили меморандум про невтручання у редакційну політику, який, на думку журналіста, не має жодної цінності.

«В мене був спортивний інтерес, скільки це може продовжуватись (співпраця з мовником після зміни власника, – ДМ). Продовжувалось рівно один етер, на який я запросив Олександра Данилюка, ми говорили про неприпустимість другого терміну президента, про корупцію в ОП, і от, наступного дня одразу є реакція… На цьому телеканалі неможлива будь-яка критична позиція щодо влади апріорі», – каже Дроздов.

Журналіст зауважив, що залишається в професії і з подальшими планами визначиться найближчим часом.

«Можу сказати ствердно – я не збираюся йти з професії, для мене важливо і далі просувати свій суб’єктивно-аналітичний формат».

28 грудня 2021 року стало відомо, що нардеп Олексій Ковальов став засновником ТОВ «ТРК Інтеррадіо» (4 канал). Раніше співвласниками каналу були Дмитро Добродомов і Андрій Мисик, після того, як у вересні 2021-го зі складу власників вийшов Максим Варламов.

Ковальов заявив, що купівля 4 каналу відбулась відкрито, «без будь-яких сторонніх осіб», – актив купили батьки, а потім подарували нардепу. Також він заперечив, що до купівлі каналу має стосунок Офіс президента.

Новий власник запевнив, що 4 канал залишиться проукраїнським і більшість колективу мовника збережеться.

Коментуючи наявність в етері каналу низки авторських програм, зокрема, Андрія Іллєнка та Борислава Берези, які доволі критичні до чинної влади, Ковальов запевнив, що не буде ініціювати їх закриття, оскільки не може втручатися в редакційну політику.

Фото: Ostap Drozdov/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6644
Читайте також
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Oles
805 дн. тому
Нарешті можна подивитись цей канал не натрапивши на ксенофобію та радикалізм
Petra
806 дн. тому
А я прекращаю смотреть 4-й канал.
Запоріжжя
806 дн. тому
Зайвий доказ на рахунок того, що цей канал можна спокійно видаляти, що я вже давно зробив. А те, що влада домовилась із бібусом наводить на певні висновки та роздуми.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду