4 канал змінює генерального продюсера (ОНОВЛЕНО)

4 канал змінює генерального продюсера (ОНОВЛЕНО)

31 Січня 2022
3978
31 Січня 2022
17:56

4 канал змінює генерального продюсера (ОНОВЛЕНО)

3978
Звільнення Владислава Бичка з посади генпродюсера підтвердив власник 4 каналу.
4 канал змінює генерального продюсера (ОНОВЛЕНО)
4 канал змінює генерального продюсера (ОНОВЛЕНО)

Власник 4 каналу, нардеп «Слуги народу» Олексій Ковальов підтвердив «Детектору медіа», що мовник звільняє з посади генерального продюсера Владислава Бичка.

У коментарі ДМ Ковальов підтвердив інформацію, що посаду генпродюсера 4 каналу з 1 лютого обійматиме Яна Іщенко (колишня журналістка каналу «Україна»).

«Яна Іщенко займатиметься стратегією розвитку, — сказав Олексій Ковальов. — Вона сильний спеціаліст, і я впевнений, що наша співпраця буде плідною. Наразі у нас є необхідні ресурси, щоб трансформувати канал у потужний інформаційний мовник. У планах активний розвиток каналу, щоб вийти у лідери серед інформаційних ресурсів країни».

28 грудня 2021 року стало відомо, що засновником ТОВ «ТРК Інтеррадіо» (4 канал) став нардеп Олексій Ковальов. Раніше співвласниками каналу були Дмитро Добродомов і Андрій Мисик.

Ковальов заявив, що купівля 4 каналу відбулась відкрито, «без будь-яких сторонніх осіб» – актив купили його батьки, а потім подарували йому. Також він заперечив, що до купівлі каналу має стосунок Офіс президента.

Новий власник запевнив, що 4 канал залишиться проукраїнським і більшість колективу мовника збережеться. Коментуючи наявність в ефірі каналу низки авторських програм, зокрема Андрія Іллєнка та Борислава Берези, які доволі критичні до чинної влади, Ковальов запевнив, що  не буде ініціювати їх закриття, оскільки не може втручатися в редакційну політику.

Водночас вже 11 січня стало відомо, що 4 канал припиняє співпрацю з ведучим Остапом Дроздовим, який вів авторську програму «Прямим текстом» та проєкт у форматі інтерв’ю Drozdov. 

Згодом на каналі закрили проєкт Антіна Мухарського «Люта українізація».

Припинив співпрацю з мовником і колишній нардеп Борислав Береза, який звинуватив керівництво каналу у цензурі. 

Олексій Ковальов зазначив, що випуск програми Берези «Засланці», який не пустили в ефір 4 каналу, міг призвести до санкцій з боку Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення і порушував редакційну політику. Водночас Ковальов не проти продовжити співпрацю з Березою за певних умов.

Фото: «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3978
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду