«Можу повернутися і надати пояснення»: Власник 4 каналу пояснив, чому перебуває на захопленій частині Херсонщини

«Можу повернутися і надати пояснення»: Власник 4 каналу пояснив, чому перебуває на захопленій частині Херсонщини

16 Квітня 2022
4122
16 Квітня 2022
17:00

«Можу повернутися і надати пояснення»: Власник 4 каналу пояснив, чому перебуває на захопленій частині Херсонщини

4122
За словами Олексія Ковальова, він може в будь-який час повернутися на контрольовану територію і в тому числі до роботи у Верховній Раді.
«Можу повернутися і надати пояснення»: Власник 4 каналу пояснив, чому перебуває на захопленій частині Херсонщини
«Можу повернутися і надати пояснення»: Власник 4 каналу пояснив, чому перебуває на захопленій частині Херсонщини

Народний депутат від «Слуги народу», власник 4 каналу Олексій Ковальов повідомив, що перебуває на захопленій російською армією території Херсонщини. Про це він написав у фейсбуці, а також пояснив свою позицію журналістам програми «Схеми» («Радіо Свобода»).

Ковальов стверджує, що він є «проукраїнським політиком» і може «в будь-який момент повернутися та надати пояснення правоохоронцям».

«Мій округ тут, мій бізнес тут, у мене все тут. За мене проголосувало 25 тисяч громадян, тому кидати їх напризволяще вважаю неправильним. І, найважливіше, ми повинні підтримувати тут український товар, ми повинні купувати саме українське, а не привезене з Російської Федерації.

Також у нас багато бізнесу, який оформлений, звичайно, не на мене, на моїх родичів і так далі. Ви розумієте, почалися мародерства в перші дні… З магазинів, складів, офісів різні матеріали були вкрадені», – розповів нардеп.

Читайте також: 

За словами Ковальова, він був у Києві до 28 лютого, а потім два тижні добирався на Херсонщину. Він також розповів, що до нього додому приходили російські військові, провели обшук і «після спілкування поїхали».

«Вони не запитували контактні дані чи номери телефонів. Можливо, наскільки мені відомо – це стандартна процедура, яку вони роблять зараз з усіма представниками органів місцевого самоврядування та органів державної влади. Тобто когось забирають на 20 діб, когось на 3 доби, когось не забирають – у кожного різна ситуація», – сказав нардеп.

На запитання, чи не боїться він потрапити в російський полон, Ковальов сказав, що «страх є у всіх, ніхто не хоче побувати у полоні, але це життя».

«У будь-який момент я можу повернутися і надати будь-які пояснення будь-якому правоохоронному органу. Плюс я не маю доступу до секретних даних. За час роботи у Верховній Раді я не отримував доступу, тому не знаю, що я можу повідомити саме російським військам.

Якщо Верховна Рада буде працювати після Великодніх свят, звичайно, я повернуся до Києва і буду працювати у ВР. Оскільки це моє основне місце роботи. Але наразі, оскільки ми один день збираємося (у парламенті для ухвалення законів – ред.), доїхати до Києва неможливо. Оскільки тривалість поїздки приблизно 36-48 годин», – додав нардеп.

Нагадаємо, 28 грудня 2021 року стало відомо, що засновником ТОВ «ТРК Інтеррадіо» (4 канал) став нардеп Олексій Ковальов. Раніше співвласниками каналу були Дмитро Добродомов і Андрій Мисик.

Ковальов заявив, що купівля 4 каналу відбулась відкрито, «без будь-яких сторонніх осіб» – актив купили його батьки, а потім подарували йому. Також він заперечив, що до купівлі каналу має стосунок Офіс президента.

Новий власник запевнив, що 4 канал залишиться проукраїнським і більшість колективу мовника збережеться. Коментуючи наявність в ефірі каналу низки авторських програм, зокрема Андрія Іллєнка та Борислава Берези, які доволі критичні до чинної влади, Ковальов запевнив, що не буде ініціювати їх закриття, оскільки не може втручатися в редакційну політику.

Водночас вже 11 січня стало відомо, що 4 канал припиняє співпрацю з ведучим Остапом Дроздовим, який вів авторську програму «Прямим текстом» та проєкт у форматі інтерв’ю Drozdov. 

Згодом на каналі закрили проєкт Антіна Мухарського «Люта українізація». Припинив співпрацю з мовником і колишній нардеп Борислав Береза, який звинуватив керівництво каналу у цензурі. 

Олексій Ковальов зазначив, що випуск програми Берези «Засланці», який не пустили в ефір 4 каналу, міг призвести до санкцій з боку Нацради і порушував редакційну політику. Водночас Ковальов не проти продовжити співпрацю з Березою за певних умов.

Фото з фейсбука Олексія Ковальова

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4122
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду