Стефанчук щодо власника 4 каналу Ковальова: Ніхто не знає, де він знаходиться і чим займається

Стефанчук щодо власника 4 каналу Ковальова: Ніхто не знає, де він знаходиться і чим займається

25 Квітня 2022
2473
25 Квітня 2022
13:15

Стефанчук щодо власника 4 каналу Ковальова: Ніхто не знає, де він знаходиться і чим займається

2473
Керівництво Ради не знає, чи справді це Ковальов користується своїми засобами мобільного зв'язку та соціальними мережами.
Стефанчук щодо власника 4 каналу Ковальова: Ніхто не знає, де він знаходиться і чим займається
Стефанчук щодо власника 4 каналу Ковальова: Ніхто не знає, де він знаходиться і чим займається

Спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук в інтерв’ю «Українській правді» повідомив, що керівництво парламенту напевно не знає, де перебуває і чим займається власник 4 каналу, нардеп «Слуги народу» Олексій Ковальов.

Коментуючи інформацію про перебування Ковальова на тимчасово окупованій частині Херсонської області, Стефанчук зазначив, що зараз ініціюється питання про «призупинення його діяльності в межах фракції».

«З того, що знаю я, ініціюється питання про призупинення ним діяльності в межах фракції "Слуга народу", тому що ніхто не може зрозуміти, де він знаходиться, чим займається, яку діяльність провадить, які коментарі дає, і чи справді це він користується своїми засобами мобільного зв'язку та соціальними мережами. У нас такої інформації немає. Але наскільки я знаю, у межах фракції є така ініціатива щодо припинення його діяльності», – повідомив спікер.

Нагадаємо, Ковальов повідомив у соцмережах, що перебуває на захопленій росіянами території Херсонської області, займається там волонтерством та захищає від мародерів свій бізнес. Нардеп стверджує, що «може в будь-який час повернутися на контрольовану територію і в тому числі до роботи у Верховній Раді».

«Радіо Свобода» повідомляло, що у «Слузі народу» збирають підписи за призупинення членства Ковальова у фракції. Депутат Єгор Чернєв повідомив, що Ковальова виключили з фракційних чатів.

«Невідомо, чи він сам користується телефоном, чи телефон в окупантів. Тому зараз йде обговорення щодо призупинення членства у фракції до з’ясування обставин», – розповів він.

Інший депутат від «Слуги народу», який попросив не вказувати його ім’я, зазначив:

«Є внутрішні домовленості, що на окупованих територіях залишається представник місцевої влади, щоб опікуватися громадою. Про що може говорити народний депутат з окупаційною владою? Як там можна взагалі знаходитись? Як депутат він представляє інтереси виборців у Верховній Раді».

Віцеспікер Верховної Ради Олександр Корнієнко зазначив, що у фракції «Слуги народу» проводять опитування щодо статусу Ковальова.

Ковальов придбав 4 канал наприкінці 2021 року, раніше співвласниками каналу були Дмитро Добродомов і Андрій Мисик.

Ковальов заявив, що купівля 4 каналу відбулась відкрито, «без будь-яких сторонніх осіб» – актив купили його батьки, а потім подарували йому. Також він заперечив, що до купівлі каналу має стосунок Офіс президента.

Фото: Олексій Ковальов - народний депутат/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2473
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду