Росія підготувала списки своїх ворогів в Україні – Foreign Policy

Росія підготувала списки своїх ворогів в Україні – Foreign Policy

19 Лютого 2022
3178
19 Лютого 2022
14:44

Росія підготувала списки своїх ворогів в Україні – Foreign Policy

3178
За даними інтернет-сайту, небезпека чекає на «російських та білоруських дисидентів в Україні, журналістів та антикорупціонерів, а також на такі вразливі групи, як релігійні та етнічні меншини чи LGBTQI+»
Росія підготувала списки своїх ворогів в Україні – Foreign Policy
Росія підготувала списки своїх ворогів в Україні – Foreign Policy

Після вторгнення до України Росія планує кампанію арештів і вбивств ворогів Путіна. Про це з посиланням на розвідувальні дані повідомляє сайт Foreign Policy. Як зазначає інтернет-видання, це інформація з чотирьох джерел, що мають відношення до американської розвідки, а також дані з повідомлення чиновника.

За цією інформацією, Росія може напасти на відомих політичних опонентів, антикорупційних активістів, білоруських і російських дисидентів, які переїхали до України.

«Як свідчать попередні випадки, Росія знову спробує вдатися до методу залякування та репресій», – сказав американський чиновник на умовах анонімності.

«Ці дії, які в минулих російських операціях передбачають цілеспрямовані вбивства, викрадення/насильницькі зникнення, затримання та застосування катувань, ймовірно, будуть спрямовані на тих, хто виступає проти дій Росії. Сюди можна зарахувати російських та білоруських дисидентів в Україні, журналістів та антикорупціонерів, а також такі вразливі групи, як релігійні та етнічні меншини чи LGBTQI+», – сказав чиновник.

Адміністрація Байдена вражена тим, наскільки формалізовані ці списки, відзначає FP. За даними, які отримав сайт, до ворогів зарахували усіх нелояльних до дій Росії.

Нагадаємо, в останні місяці американські ЗМІ посилили градус тривожності щодо російської агресії. Це частина комунікацйної стратегії, стверджують джерела CNN

Опівночі президент США Джо Байден повідомив, що, за інформацією Сполучених Штатів, російські військові сили вторгнуться в Україну у найближчі дні. Путін вже прийняв це рішення, сказав президент Сполучених Штатів.

Фото: Vedomosti

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3178
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду