Данілов: Янукович 7 березня чекав у Мінську на захоплення Києва

Данілов: Янукович 7 березня чекав у Мінську на захоплення Києва

4 Січня 2023
3264

Данілов: Янукович 7 березня чекав у Мінську на захоплення Києва

3264
Це був остаточний дедлайн — за планом Кремля.
Данілов: Янукович 7 березня чекав у Мінську на захоплення Києва
Данілов: Янукович 7 березня чекав у Мінську на захоплення Києва

Експрезидент Віктор Янукович 7 березня прилетів до Мінська, аби далі вирушити до Києва. Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» сказав секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов, пише Liga.Net.

За словами секретаря РНБО, Москва мала два «дедлайни». По-перше, до 7 березня росіяни хотіли окупувати лівобережну частину України включно з Києвом. У цей день, сказав Данілов, Янукович перебував у Мінську, оскільки планував вирушити в Україну.

Далі, каже секретар РНБО, росіяни планували за 19 днів «взяти всю Україну, до самого Львова».

До Мінська Янукович прилетів 7 березня. У РФ йому доручили формування у Києві проросійського «уряду».

Як підкреслив Данілов, до таких дій Росії в Україні готувалися з 2019 року. «Якби держава не була готова до війни, то за три-п'ять днів росіяни мали б той успіх, на який вони розраховували», – додав він.

Нагадаємо, 8 березня російські ЗМІ опублікували лист, як стверджувалось, Януковича до президента Володимира Зеленського. У ньому експрезидент розкритикував Революцію Гідності й АТО, а також закликав Зеленського до «самопожертви», аби зупинити розв'язану Росією війну.

18 лютого президент США Джо Байден повідомив, що, за інформацією Сполучених Штатів, російські військові сили вторгнуться в Україну найближчими днями. Про це йшлося під час звернення до нації із промовою щодо ситуації довкола України. 

Зранку 24 лютого президент Росії Володимир Путін заявив про рішення щодо військової операції на Донбасі. Після цього розпочалася низка ракетних ударів по військових об’єктах в Україні.

Фото: Slovoidilo.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3264
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду