Москва бачить на чолі українського уряду Мураєва — МЗС Великої Британії

Москва бачить на чолі українського уряду Мураєва — МЗС Великої Британії

23 Січня 2022
6355
23 Січня 2022
10:00

Москва бачить на чолі українського уряду Мураєва — МЗС Великої Британії

6355
Росія у відповідь звинуватила НАТО у ескалації напруги довкола України.
Москва бачить на чолі українського уряду Мураєва — МЗС Великої Британії
Москва бачить на чолі українського уряду Мураєва — МЗС Великої Британії

Велика Британія заявляє про змову Кремля з метою встановити промосковську фігуру на чолі уряду України. Про це йдеться на сайті МЗС країни

За цією інформацією, кандидатом від Кремля є власник пропагандистьского каналу «Наш» та лідер партії «Наші» Євгеній Мураєв.

«За нашими даними, російський уряд прагне встановити в Києві проросійського лідера, оскільки розглядає питання про вторгнення та окупацію України. Як потенційний кандидат розглядається колишній народний депутат України Євгеній Мураєв», – йдеться в заяві МЗС.

Також у МЗС повідомили, що російські спецслужби підтримують зв’язки з багатьма колишніми українськими політиками, зокрема це Сергій Арбузов, Андрій Клюєв, Володимир Сівкович, Микола Азаров.

«Деякі з них підтримують контакти з офіцерами російської розвідки, які зараз беруть участь у плануванні нападу на Україну», – заявили у МЗС Великої Британії.

Цю інформацію поширив суспільний мовник країни.

«У Міністерстві закордонних справ пішли на надзвичайний крок, назвавши колишнього народного депутата України Євгенія Мураєва потенційним кандидатом від Кремля», – зазначається у публікації BBC

У своїй заяві міністр закордонних справ Великобританії Ліз Трасс наголосила: «Інформація, оприлюднена сьогодні, вказує на масштаби російської діяльності, спрямованої на підрив України, і демонструє спосіб мислення Кремля».

Росія у відповідь звинуватила Велику Британію та країни НАТО у «ескалації напруги довкола України».

У МЗС Росії заявили: «Поширена МЗС Британії дезінформація є ще одним свідченням того, що саме країни НАТО на чолі з англо-саксами займаються ескалацією напруги довкола України».

Тим часом американські ЗМІ з посиланням джерела повідомляють, що розвідка США теж має дані про наміри Росії «встановити в Україні лояльний уряд та вдатися до шпигунських агентств для розпалювання інакодумства».

Євгеній Мураєв є власником пропагандистського каналу «Наш» і лідером партії «Наші». Екс-голова політради партії «За життя» (нині ОПЗЖ).

Усвоїх заявах Мураєв виправдовує російську агресію. Також лідер партії «Наші» заявляв, що НАТО створили колишні нацисти. 

Мураєв і телеканал «Наш» поширюють расистські та ксенофорбські висловлювання. Щодо мовлення каналу активіст Сергій Стерненко пропонує президенту Зеленському невідкладно ініціювати засідання РНБО. Петиція з пропозицією застосувати санкції проти телеканалу «Наш» набрала 25 тисяч підписів. Зараз ця ініціатива перебуває на етапі розгляду та опублікована на сайті президента.

У 2021-м уроці Євгеній Мураєв став лауреатом антипремії «Детектора медіа» у двох номінаціях. 

Разом із лідером  «Опозиційної платформи — За життя»  Віктором Медведчуком він здобув лідерство як російський пропагандист року. А ще переміг у номінації «Найтупіша заява року» — після того, як сказав, що НАТО створили колишні нацисти.

Скріншот відео: канал «Наш»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6355
Читайте також
13.01.2022 11:00
Ярослав Зубченко
«Детектор медіа»
9 027
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Sergo_Boroda
824 дн. тому
Навіщо нам патріот "їхньої країни"? Нам потрібні патріоти України
Nadine
824 дн. тому
А чого б і ні? Дуже розумний фахівець,тямущий політик,сучасний молодий менеджер,стриманий у своїх думках та висловах, має свое бачення і патріот своєї країни і нікому не дасть її спапюжити, молода нова формація молоді.
Stefan
824 дн. тому
Мокшанці досі нас мають за рабів гнилого московського болота?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду