Мураєв заявив, що буде позиватися проти уряду Великої Британії

Мураєв заявив, що буде позиватися проти уряду Великої Британії

24 Січня 2022
3449
24 Січня 2022
13:21

Мураєв заявив, що буде позиватися проти уряду Великої Британії

3449
МЗС Великої Британії розповсюдило інформацію, що Кремль розглядав Мураєва на посаду очільника уряду після вторгнення в Україну.
Мураєв заявив, що буде позиватися проти уряду Великої Британії
Мураєв заявив, що буде позиватися проти уряду Великої Британії

Екснардеп Євген Мураєв у коментарі британському виданню The Independent заявив, що подасть до суду позов проти уряду Великої Британії через «абсурдну, але дуже шкідливу фантазію», яка, за його словами, призвела до погроз проти нього та його сім’ї.

Також Мураєв попросив владу Великої Британії надати докази його змови з Кремлем у тому, щоб «очолити режим колабораціоністів» в Україні.

Саму інформацію про свою участь у кремлівській змові Мураєв назвав «фейковою новиною». За словами колишнього нардепа, санкції РФ, під які він потрапив у 2018 році, начебто свідчать про те, що він навряд чи може бути головним фаворитом Москви.

«Але я прокинувся вранці і виявив, що тепер я нібито людина, яка очолила би український уряд після російського вторгнення. Це, звичайно, фантастика, але це небезпечно і викликає розбіжності, коли люди намагаються запобігти війні. Особисто ці звинувачення призвели до сотень погроз у соціальних мережах на моє життя та життя моєї родини», – сказав Мураєв.

Він також сказав The Independent, що не знає, чому британське МЗС розповсюдило подібну інформацію про нього.

Видання нагадує, що Євген Мураєв неодноразово робив антизахідні та антиукраїнські заяви: стверджував, що анексія Криму Росією є «довершеним фактом і міжнародне співтовариство має визнати  це». Він також стверджував, що на Донбасі «воюють американські найманці».

При цьому Мураєв заявляє, що його проблеми почалися, коли він посварився з нардепом і бізнесменом, кумом Володимира Путіна Віктором Медвечуком.

«Я не погоджувався з Медвечуком. Я казав, що Україна має стати незалежною і від Росії, і від Америки, і від Заходу. Це було в жовтні 2018 року, а в жовтні на мене були введені санкції з боку Російської Федерації, це постійні санкції, які продовжуються рік за роком. Я не один у цій ситуації, є ще 10 чи 15 політиків, які стикаються з тим же з тієї ж причини», – додав Мураєв.

Нагадаємо, Мураєв також став лауреатом антипремії «Детектора медіа» за поширення російської пропаганди та найтупішу заяву року.

А що не так з каналом Мураєва «Наш» – читайте за посиланням.

Фото: скріншот з відео каналу «Наш»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3449
Читайте також
13.01.2022 11:00
Ярослав Зубченко
«Детектор медіа»
9 027
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду