«Мені заборонено в`їзд до  Росії». Мураєв прокоментував повідомлення МЗС Британії

«Мені заборонено в`їзд до Росії». Мураєв прокоментував повідомлення МЗС Британії

23 Січня 2022
5340
23 Січня 2022
10:56

«Мені заборонено в`їзд до Росії». Мураєв прокоментував повідомлення МЗС Британії

5340
Скептично щодо проросійського уряду в Україні висловилися Василь Філіпчук та Євгеній Кисельов.
«Мені заборонено в`їзд до  Росії». Мураєв прокоментував повідомлення МЗС Британії
«Мені заборонено в`їзд до  Росії». Мураєв прокоментував повідомлення МЗС Британії

Власник пропагандистського каналу «Наш», лідер партії «Наші» Євгеній Мураєв спростував заяву МЗС Британії щодо його перспектив представляти Кремль в українському уряді. Про це він сказав у коментарі The Guardian.

«Ви зробили мій вечір. Міністерство закордонних справ Великобританії, схоже, розгублене [confused], – сміючись сказав Євгеній Мураєв. – Це не дуже логічно. Мені заборонено в'їзд до Росії. Більше того, там конфіскували кошти з фірми мого батька».

Також у статті видання подано коментар екс-речника МЗС України Василя Філіпчука, який нині очолює Міжнародний центр перспективних досліджень, та тележурналіста Євгенія Кисельова.

Пан Філіпчук назвав плани Росії про змову «безглуздими». За його словами, навіть сфальсифіковані вибори не принесуть проросійським політикам владу, а спроба встановити їх силою означатиме дуже довгу і дуже криваву боротьбу. «Цей сценарій спрацює лише за умови повноцінного вторгнення до Києва, – каже Василь Філіпчук. – [В такім разі - ДМ] місто буде знищене, ця земля спалена, і мільйон людей втече. У нас у столиці 100 000 людей зі зброєю, які будуть воювати... Можливо, і є такий план, але це маячня [bullshit]».

Відомий тележурналіст Євгеній Кисельов теж скептично поставився планів росіян, про які йдеться в заяві МЗС Британії. Він переконаний що лідери опозиції, які виступали проти президента України Володимира Зеленського, ніколи не будуть спілкуватися з російськими шпигунськими агентствами, наскільки б незадоволеними вони нинішньою владою в Києві не були.

Нагадаємо, МЗС Британії поширило заяву про змову Кремля з метою встановити на чолі українського уряду проросійського політика Євгенія Мураєва. За цією інформацією, таким чином Москва хоче посилити роботу шпигунських агентств та вплинути на політику України.

Про ці дані з посиланням на власні джерела повідимили також американські ЗМІ.

У МЗС Росії у відповідь звинуватили Велику Британію та інші країни НАТО у ескалації напруги довкола України. 

Євгеній Мураєв є власником пропагандистського каналу «Наш» і лідером партії «Наші». Екс-голова політради партії «За життя» (нині ОПЗЖ).

У своїх заявах Мураєв виправдовує російську агресію. Також лідер партії «Наші» заявляв, що НАТО створили колишні нацисти. 

Також Мураєв і телеканал «Наш» поширюють расистські й ксенофобські висловлювання.

Щодо мовлення каналу активіст Сергій Стерненко пропонує президенту Зеленському невідкладно ініціювати засідання РНБО. Петиція з пропозицією застосувати санкції проти телеканалу «Наш» набрала 25 тисяч підписів. Зараз ця ініціатива перебуває на етапі розгляду та опублікована на сайті президента.

Фото з архіву «Детектора медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5340
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Helga
824 дн. тому
Детектор, від вас починає тхнути блювотою не гірше ніж від каналів, які ви називаєте "пропагандистськими". Це, мабуть, дуже високі стандарти дурналістики, коли у першому ж реченні вживаєш термін "пропагандистськи", а під кінець цитуєш найвеличнішого з величніших "активістів" Сергія Стерненка, з "кришталево чистим" бекґраундом й ідеалогічними настановами, який ніколи в житті не вдається до маніпуляцій та булінгу у своїх відосиках.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду