Мураєв переписав бізнес на Слюсарєва та його адвокатку — ЗМІ

Мураєв переписав бізнес на Слюсарєва та його адвокатку — ЗМІ

3 Вересня 2022
4796
3 Вересня 2022
19:45

Мураєв переписав бізнес на Слюсарєва та його адвокатку — ЗМІ

4796
Ці та інші активи Мураєва варто було конфіскувати раніше, як того вимагає закон «Про санкції», вважає Віталій Шабунін.
Мураєв переписав бізнес на Слюсарєва та його адвокатку — ЗМІ
Мураєв переписав бізнес на Слюсарєва та його адвокатку — ЗМІ

Родина власника каналу «Наш», екснародного депутата України Євгенія Мураєва переписала бізнес на Вадима Слюсарєва, якого ЗМІ називали «одним із кураторів партії "Слуга народу" у Харківській області», та його адвокатку Олену Бардіну. Про це з посиланням на дані YouControl повідомляє Харківський антикорупційний центр.

Ці та інші активи Мураєва варто було конфіскувати раніше, дотримуючись норм закону «Про санкції», вважає голова правління громадської організації «Центр протидії корупції» Віталій Шабунін. Як він наголосив, «поки влада зволікає з конфіскацією іншого майна Мураєвих, проросійський політик використовує час, щоб переписати статки і зберегти їх від стягнення».

Йдеться про три товариства з обмеженою відповідальністю: «Східна фінансова група», «Завод "Рапід"» та «Альтеп». Співвласником останнього раніше був Костянтин Пивоваров, довірена особа Миколи Азарова. З колишнім премєр-міністром пов'язують й самого Мураєва.

Нещодавно засновником «Східної фінансової групи» став Вадим Слюсарєв, а директоркою — Олена Бардіна. В 2019 році у розслідуванні журналіста Георгія Шабаєва для програми «Схеми» Слюсарєва називали тіньовим куратором штабу команди Зеленського у Харківській області. У минулому Слюсарєв був помічником Артема Пшонки. За даними «Української правди», бізнесмен 18 лютого виїхав з України до РФ. Після того, як УП опублікувала цю новину, з офіційного сайту партії «Слуга народу» було видалено сторінку, де Слюсарєв згадувався як член ради Харківської обласної партійної організації. Адвокатка Слюсарєва Олена Бардіна заявила ЗМІ, що він не перебуває і не перебував в Росії.

Сама Бардіна є директоркою усіх трьох фірм, які були пов’язані з Мураєвим, – «Східна фінансова група», «Хендлік Технік», завод «Рапід».

Зволікаючи з конфіскацією, Україна втратила ці активи, каже Шабунін. «Східна фінансова група», як він вказує, має 39 млн грн у довгострокових фінансових інвестиціях, а завод «Рапід» займається будівництвом каркасних конструкцій та деревообробкою.

«Формально ці фірми нещодавно вийшли із власності сім’ї Мураєвих. Втім, Мураєв і надалі зберігає контроль через заведену номінальну власницю», — акцентує Шабунін.

Він нагадав про інші активи Мураєва, які ще можна конфіскувати:

  • ТОВ «Альтеп», де партнером Мураєвих є фірма довіреної особи Азарова. З 2014 по 2021 рік фірма виграла тендери на 90 млн грн і має у власності 26 земельних ділянок;
  • ТОВ «Спецмонтаж», яке виготовляє системи вентиляцій і з 2018 року постачає їх до ЄС;
  • Майно забороненої партії «Наші», яку очолює Мураєв.

Як повідомляв «Детектор медіа», 11 листопада 2021 року Рада національної безпеки і оборони запровадила санкції проти проросійського телеканалу «Наш». Канал припинили транслювати оператори платного телебачення.

Діяльність проросійської партії Євгена Мураєва «Наші» 14 червня 2022 року заборонив Восьмий апеляційний суд Львова. За рішенням суду майно партії «Наші» та всіх її осередків передається державі, але це рішення може бути оскаржене у Верховному Суді.

Фото з фейсбук-сторінки каналу «Наш»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4796
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду