Петиція про застосування санкцій проти каналу «Наш» набрала 25 тисяч підписів

Петиція про застосування санкцій проти каналу «Наш» набрала 25 тисяч підписів

17 Січня 2022
4684
17 Січня 2022
09:09

Петиція про застосування санкцій проти каналу «Наш» набрала 25 тисяч підписів

4684
Петиція набрала необхідну кількість підписів за 11 днів.
Петиція про застосування санкцій проти каналу «Наш» набрала 25 тисяч підписів
Петиція про застосування санкцій проти каналу «Наш» набрала 25 тисяч підписів

Петиція на сайті президента з пропозицією застосувати санкції проти телеканалу «Наш» набрала 25 тисяч підписів.

Автором петиції виступив активіст Сергій Стерненко. Він пропонує президенту Володимиру Зеленському невідкладно ініціювати засідання РНБО щодо мовлення каналу «Наш».

«З метою захисту національної (та інформаційної зокрема) безпеки України, а також для протидії поширенню антиукраїнської пропаганди в інтересах держави-агресора, прошу президента України невідкладно ініціювати на засіданні Ради національної безпеки та оборони питання про застосування санкцій проти телеканалу НАШ з подальшим припиненням його мовлення на території України», – говориться в тексті петиції.

Поточний статус петиції – «очікує на розгляд». Відтепер протягом трьох робочих днів після набрання потрібної кількості підписів ОП повинен повідомити про початок розгляду, який має бути здійснений не пізніше ніж протягом 10 робочих днів після цього повідомлення.

Телеканал «Наш» вийшов в етер 7 листопада 2018 року, його власником на той час був батько народного депутата Євгена Мураєва, Володимир Мураєв. «Наш» розпочав тестове мовлення на супутнику і в кабельних мережах на базі нішевого жіночого телеканалу «Максі-ТВ» (ТОВ «Наша Прага»).

Телеканал перезапустили в грудні 2019 року на базі нової ліцензії та нової юридичної особи ТОВ «Наш 365».  

У 2021 році перемовини з Євгеном Мураєвим щодо купівлі мовника вів олігарх Вадим Новинський. Однак пізніше Новинський офіційно вийшов з перемовин щодо купівлі каналу.Напередодні заяви Новинського Мураєв повідомив, що передає управління мовником трудовому колективу.

З 10 червня 2021 року генеральним продюсером телеканалу є медіаменеджер та політтехнолог Володимир Грановський.

У 2021 році Нацрада призначала низку перевірок мовника, а також звернулась до ОАСК щодо анулювання ліцензії «Наш 365» на підставі рішення про результати позапланової безвиїзної перевірки.

25 листопада 2021 року Нацрада призначила перевірки каналу через расистські заяви Євгена Мураєва в етері мовника. Однак «Наш» подав позов до Нацради через призначення позапланової перевірки.

Загалом потягом 2021 року до ОАСК надійшло понад 20 позовних заяв щодо оскарження рішень Нацради про призначення чи результати позапланових безвиїзних перевірок телеканалу.

Фото: телеканал «Наш»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4684
Читайте також
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Helga
829 дн. тому
Краще посадити Стерненка на тюремні нари, де він вже давно має бути
Запоріжжя
830 дн. тому
Після прийняття закону про співпрацю з зайдами і закривати лише по рішенню суду. Щоби потім держава не платила компенсації за незаконні рішення "зеленчуків"
Катя
830 дн. тому
Давно пора закрыть эту мураевскую помойку вместе с её "киндер-сюрпризом".
Ян
830 дн. тому
Давно надо было закрыть.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду