detector.media
23.01.2022 10:00
Москва бачить на чолі українського уряду Мураєва — МЗС Великої Британії
Москва бачить на чолі українського уряду Мураєва — МЗС Великої Британії
Росія у відповідь звинуватила НАТО у ескалації напруги довкола України.

Велика Британія заявляє про змову Кремля з метою встановити промосковську фігуру на чолі уряду України. Про це йдеться на сайті МЗС країни

За цією інформацією, кандидатом від Кремля є власник пропагандистьского каналу «Наш» та лідер партії «Наші» Євгеній Мураєв.

«За нашими даними, російський уряд прагне встановити в Києві проросійського лідера, оскільки розглядає питання про вторгнення та окупацію України. Як потенційний кандидат розглядається колишній народний депутат України Євгеній Мураєв», – йдеться в заяві МЗС.

Також у МЗС повідомили, що російські спецслужби підтримують зв’язки з багатьма колишніми українськими політиками, зокрема це Сергій Арбузов, Андрій Клюєв, Володимир Сівкович, Микола Азаров.

«Деякі з них підтримують контакти з офіцерами російської розвідки, які зараз беруть участь у плануванні нападу на Україну», – заявили у МЗС Великої Британії.

Цю інформацію поширив суспільний мовник країни.

«У Міністерстві закордонних справ пішли на надзвичайний крок, назвавши колишнього народного депутата України Євгенія Мураєва потенційним кандидатом від Кремля», – зазначається у публікації BBC

У своїй заяві міністр закордонних справ Великобританії Ліз Трасс наголосила: «Інформація, оприлюднена сьогодні, вказує на масштаби російської діяльності, спрямованої на підрив України, і демонструє спосіб мислення Кремля».

Росія у відповідь звинуватила Велику Британію та країни НАТО у «ескалації напруги довкола України».

У МЗС Росії заявили: «Поширена МЗС Британії дезінформація є ще одним свідченням того, що саме країни НАТО на чолі з англо-саксами займаються ескалацією напруги довкола України».

Тим часом американські ЗМІ з посиланням джерела повідомляють, що розвідка США теж має дані про наміри Росії «встановити в Україні лояльний уряд та вдатися до шпигунських агентств для розпалювання інакодумства».

Євгеній Мураєв є власником пропагандистського каналу «Наш» і лідером партії «Наші». Екс-голова політради партії «За життя» (нині ОПЗЖ).

Усвоїх заявах Мураєв виправдовує російську агресію. Також лідер партії «Наші» заявляв, що НАТО створили колишні нацисти. 

Мураєв і телеканал «Наш» поширюють расистські та ксенофорбські висловлювання. Щодо мовлення каналу активіст Сергій Стерненко пропонує президенту Зеленському невідкладно ініціювати засідання РНБО. Петиція з пропозицією застосувати санкції проти телеканалу «Наш» набрала 25 тисяч підписів. Зараз ця ініціатива перебуває на етапі розгляду та опублікована на сайті президента.

У 2021-м уроці Євгеній Мураєв став лауреатом антипремії «Детектора медіа» у двох номінаціях. 

Разом із лідером  «Опозиційної платформи — За життя»  Віктором Медведчуком він здобув лідерство як російський пропагандист року. А ще переміг у номінації «Найтупіша заява року» — після того, як сказав, що НАТО створили колишні нацисти.

Скріншот відео: канал «Наш»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY