Росія наклала санкції на Мураєва через конкуренцію з Медведчуком – Офіс президента

Росія наклала санкції на Мураєва через конкуренцію з Медведчуком – Офіс президента

23 Січня 2022
1825
23 Січня 2022
18:18

Росія наклала санкції на Мураєва через конкуренцію з Медведчуком – Офіс президента

1825
Росія наклала санкції на Мураєва через конкуренцію з Медведчуком – Офіс президента
Росія наклала санкції на Мураєва через конкуренцію з Медведчуком – Офіс президента

Заява МЗС Британії стосується українського політичного маргінесу, який працює на Росію ще з 2014 року. Про це сказав радник голови Офісу президента Михайло Подоляк у коментарі ВВС News Україна.

«Вони не сказали нічого такого, що українці самі не розуміли про частину політичного спектра в Україні, - відзначив Михайло Подоляк. - [Від 2014 року], коли почалась війна, керівництво Росії використало у своїх інтересах частину хоча і маргінальних, але все ж таки існуючих політичних і громадських структур, діячів».

Також пан Подоляк вважає, що про інформацію про стосунки лідера партії «Наші» Євгенія Мураєва мають коментувати в правоохоронних органах.

«Російські санкції проти нього введені очевидно не тому, що Мураєв за незалежність України, а тому, що без дозволу конкурував з Медведчуком за можливість просувати інтереси Росії, - каже представник Офісу президента. - Яка ситуація зараз у відносинах між Мураєвим і Росією і чи збирався Мураєв стати новим "Аксьоновим" - має бути відповідь від правоохоронців».

МЗС Британії поширило заяву про змову Кремля з метою встановити на чолі українського уряду проросійського політика Євгенія Мураєва. За цією інформацією, Москва хоче посилити роботу шпигунських агентств та вплинути на політику України.

Нагадаємо, російські санкції проти Євгенія Мураєва діють з 2018-го року. У 2019-му він був кандидатом на пост президенти України, та зняв свою кандидатуру на користь Олександра Вілкула.

Є власником пропагандистського каналу «Наш» і лідером партії «Наші». Екс-голова політради партії «За життя» (нині ОПЗЖ).

У своїх заявах Мураєв виправдовує російську агресію. Також лідер партії «Наші» заявляв, що НАТО створили колишні нацисти. Мураєв і телеканал «Наш» поширюють расистські й ксенофобські висловлювання.

Петиція з пропозицією застосувати санкції проти телеканалу «Наш» набрала 25 тисяч підписів. Зараз ця ініціатива перебуває на етапі розгляду та опублікована на сайті президента.

Фото з архіву «Детектора медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1825
Читайте також
13.01.2022 11:00
Ярослав Зубченко
«Детектор медіа»
9 009
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Helga
815 дн. тому
Маргінесом у класичному вигляді є сам Подоляк та зелене кодло.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду