Бігус прокоментував вимогу Порошенка опублікувати «плівки Медведчука» у «первісному вигляді»

Бігус прокоментував вимогу Порошенка опублікувати «плівки Медведчука» у «первісному вигляді»

30 Вересня 2021
10692
30 Вересня 2021
16:41

Бігус прокоментував вимогу Порошенка опублікувати «плівки Медведчука» у «первісному вигляді»

10692
Денис Бігус: Усі записи були викладені в мережі, це і є весь обсяг «плівок Медведчука».
Бігус прокоментував вимогу Порошенка опублікувати «плівки Медведчука» у «первісному вигляді»
Бігус прокоментував вимогу Порошенка опублікувати «плівки Медведчука» у «первісному вигляді»

Журналіст Денис Бігус прокоментував вимогу захисту п’ятого президента Петра Порошенка опублікувати «плівки Медведчука» у їх «первісному вигляді».

29 вересня адвокат Порошенка Ігор Головань заявив, що суд відкрив провадження в адміністративній справі за позовом до громадської організації «ТОМ 14» (Bihus.Info), у якому захист п’ятого президента вимагає оприлюднити «плівки Медведчука у первісному вигляді». На думку адвокатів Порошенка, раніше оприлюднені записи були змонтовані, а Bihus.Info нібито працює на владу.

У коментарі hromaske Бігус заявив, що оприлюднені 36 годин аудіозаписів у YouTube і є всім обсягом «плівок Медведчука». Бігус також зазначив, що захист Порошенка через суд вимагає записи у громадської організації, а не в нього особисто.

«Хоча вони – і це не секрет – є інформацією особисто Бігуса…Такі позовні вимоги у сторону журналістів, прикриваючись позовом до громадської організації, можна розглядати, як втручання в професійну діяльність журналістів і редакційну незалежність медіа», – вважає Бігус.

Раніше у коментарі «Детектору медіа» Бігус зазначав, що «жодної юридичної сторони» в заявах захисту Порошенка немає, адже на балансі ГО «ТОМ 14» взагалі немає жодних записів, воно не є власником, або розпорядником цих записів.

«Усі записи, наявні в мене, як фізичної особи, викладені в YouTube», – сказав Бігус.

Позов до президента України Володимира Зеленського та ГО «ТОМ 14» адвокати подали від імені Порошенка 6 липня 2021 року. Зокрема, Порошенко  вимагав визнати протиправним «приховування від суспільства» прослушок Медведчука і зобов’язати оприлюднити «всі записи у первісному вигляді».  

Загалом, проєкт Bihus.Info опублікував чотири розслідування на базі «плівок Медведчука».

На думку журналістів, записи свідчать про зв'язки Медведчука з російськими посадовцями, бойовиками, Адміністрацією президента часів Петра Порошенка, про ймовірну «участь» Медведчука в перемовинах щодо обміну полоненими, у газових переговорах між «Нафтогазом» і «Газпромом» та в організації схеми імпорту електроенергії з Росії.

В одному з сюжетів Bihus.Info йдеться про те, що Віктор Медведчук нібито обговорює перебирання контролю над українською частиною нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок» у 2015 році.

Редакція Bihus.Info припустила, що Петро Порошенко міг бути зацікавлений у цьому, отримав у такий спосіб компенсацію за втрату судноремонтного заводу в Севастополі.

В СБУ повідомили, що ескперти вивчатимуть записи, опубліковані Bihus.Info.

Пресслужба «Європейської Солідарності» заявила, що записи є фейком і чорним піаром, який координується Офісом президента.

П'ятий президент Петро Порошенко назвав розслідування журналістів Bihus.Info щодо «плівок Медведчука» «зомбуванням».

Скріншот відео: BIHUS info/YouTube

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10692
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду