СБУ перевірить причетність Порошенка та Гонтаревої до справи Медведчука

СБУ перевірить причетність Порошенка та Гонтаревої до справи Медведчука

9 Жовтня 2021
5474
9 Жовтня 2021
11:23

СБУ перевірить причетність Порошенка та Гонтаревої до справи Медведчука

5474
У Порошенка відповіли, що це «чергова спроба» його очорнення.
СБУ перевірить причетність Порошенка та Гонтаревої до справи Медведчука
СБУ перевірить причетність Порошенка та Гонтаревої до справи Медведчука

П’ятого президента Петра Порошенка та ексглаву Нацбанку Валерію Гонтареву перевірять на причетність до справи, через яку народному депутату «ОПЗЖ» Віктору Медведчуку інкримінують державну зраду. 

Про це пише «Українська правда» з посиланням на брифінг Баканова та генпрокурорки Ірини Венедіктової. Медведчука підозрюють у сприянні діяльності терористичної організації

За даними СБУ, Медведчук у 2014-2015 роках схиляв керівництво України до постачання енергоносіїв із терористичних «ЛНР» та «ДНР» і сплати коштів безпосередньо керівникам цих терористичних організацій.

«В частині питання щодо Петра Олексійовича та пані Гонтаревої – складне питання. Дійсно, станом на сьогодні ми не розголошуємо в інтересах слідства інших фігурантів. Разом із тим, з огляду на те, що ми побачили, іншого варіанту, ніж відпрацьовувати версію причетності пана Порошенка та пані Гонтаревої до цього процесу, просто неможливо. Якщо відповідні докази будуть зібрані, ми вийдемо до вас ще на один брифінг та повідомимо про це суспільству», – сказав Баканов.

Також Баканов наголосив, що наразі підстав вручати ще комусь підозри у правоохоронців немає.

В партії «Європейська солідарність», яку очолює Порошенко, відкинули обвинувачення й заявили про «чергову спробу очорнення» експрезидента з боку чинної влади.

Нагадаємо, що 11 травня 2021 року генпрокурор Ірина Венедіктова підписала підозри Медведчуку та нардепу «ОПЗЖ» Тарасу Козаку. Медведчук і Козак підозрюються у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму, який тимчасово окупувала РФ.  

Перший епізод підозри стосується проєкту проти інформаційної безпеки України під назвою «Промінь». Другий епізод стосується розграбування національних ресурсів в Азовському морі. Третій епізод стосується подій серпня 2020 року, коли Медведчук нібито надіслав Козаку секретні дані про розташування, особовий склад і бойову підготовку прихованого військового підрозділу Збройних Сил України.

13 травня Печерський районний суд Києва постановив відправити Віктора Медведчука під цілодобовий домашній арешт з носінням електронного браслету. 

20 серпня Офіс генпрокурора завершив розслідування справ Медведчука та  Козака і направив справу до суду.

2 вересня суд продовжив запобіжний захід Медведчуку до 7 листопада.

Фото: пресслужба СБУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5474
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Глібов
922 дн. тому
Наразі декілька новин збурюють суспільство, - офшорний скандал з янелохом та шефірами-бакановими , "вигнання" разумкова та коментар одіозної нардепки від "слуг" на смерть нардепа Полякова...Почну з останнього. Арахамія заявив , що фракція не буде ініціювати її виключення з нардепів. На це можна сказати так - їхня совість ( слуг народу) чиста, вони нею не користуються ! Це збіговисько людців ,абсолютно, тотально без совісті, без стиду, без будь - яких моральних засад ! Бур'яни ! А третьякова просто є дзеркалом у якому відзеркалюється вся та мерзота ! Офшорний скандал показав всю ницість тих мерзотників, що позиціонували політиками. Це не політики, а звичайнісінькі злодюжки, що не проти десь щось вкрасти, урвати те , що погано лежить, та й що добре теж, яких привели до ВРУ фінансово -економічні угруповання ( олігархи) , проти яких , зараз "не на життя , а на смерть борються їхні "слуги"... Керівник фракції розповів ошелешеним журналістам, що ухилятися від сплати податків , тікаючи у офшори , - це не так і страшно... Воно мабуть не читало Конституцію України , де чорним по білому записаний ОБОВ'ЯЗОК КОЖНОГО ГРОМАДЯНИНА УКРАЇНИ платити податки !? Коли голова фракції у ВРУ , який приймав присягу у якій є слова, що він ЗОБОВ'ЯЗУЄТЬСЯ ВСЮ СВОЮ ДІЯЛЬНІСТЬ ПРОВОДИТИ ЗГІДНО З КОНСТИТУЦІЄЮ, розповідає , як він та його жінка ПОРУШУВАЛИ ТА ПРОДОВЖУЮТЬ ПОРУШУВАТИ КОНСТИТУЦІЮ , то це вже ВСЕ ! ДЕРЖАВИ, ЯК ТАКОЇ НЕ ІСНУЄ ! Разумков... Його "вигнання" свідчить про те, що олігархат вже не робить ставку на янелоха ! Дуже вже воно та його оточення дурні та ведуть відкрито антинародну внутрішню політику та відкрито зрадницьку зовнішню. Тому , для продовження "прекрасного життя" олігархам необхідно змінити декорації. Разумкову створять імідж борця з телепнями янелоха і Ко і , створивши кризу, приберуть тих дурнів ,а на їхнє місце й поставлять нову банду більш хитріших мерзотників, яких набере й очолить разумков. Це початок президентської кампанії разумкова, як нового захисника купки олігархів, що 30 років грабують українців і знищують державу Україна !
Троль
922 дн. тому
Да 100% він, а ще всесвітній потоп теж він, і зиму викликає теж спеціально, щоб псувать новорічне поздоровленння, і молоко кисне із-за нього. Якій магучій калдун.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду