detector.media
30.09.2021 16:41
Бігус прокоментував вимогу Порошенка опублікувати «плівки Медведчука» у «первісному вигляді»
Бігус прокоментував вимогу Порошенка опублікувати «плівки Медведчука» у «первісному вигляді»
Денис Бігус: Усі записи були викладені в мережі, це і є весь обсяг «плівок Медведчука».

Журналіст Денис Бігус прокоментував вимогу захисту п’ятого президента Петра Порошенка опублікувати «плівки Медведчука» у їх «первісному вигляді».

29 вересня адвокат Порошенка Ігор Головань заявив, що суд відкрив провадження в адміністративній справі за позовом до громадської організації «ТОМ 14» (Bihus.Info), у якому захист п’ятого президента вимагає оприлюднити «плівки Медведчука у первісному вигляді». На думку адвокатів Порошенка, раніше оприлюднені записи були змонтовані, а Bihus.Info нібито працює на владу.

У коментарі hromaske Бігус заявив, що оприлюднені 36 годин аудіозаписів у YouTube і є всім обсягом «плівок Медведчука». Бігус також зазначив, що захист Порошенка через суд вимагає записи у громадської організації, а не в нього особисто.

«Хоча вони – і це не секрет – є інформацією особисто Бігуса…Такі позовні вимоги у сторону журналістів, прикриваючись позовом до громадської організації, можна розглядати, як втручання в професійну діяльність журналістів і редакційну незалежність медіа», – вважає Бігус.

Раніше у коментарі «Детектору медіа» Бігус зазначав, що «жодної юридичної сторони» в заявах захисту Порошенка немає, адже на балансі ГО «ТОМ 14» взагалі немає жодних записів, воно не є власником, або розпорядником цих записів.

«Усі записи, наявні в мене, як фізичної особи, викладені в YouTube», – сказав Бігус.

Позов до президента України Володимира Зеленського та ГО «ТОМ 14» адвокати подали від імені Порошенка 6 липня 2021 року. Зокрема, Порошенко  вимагав визнати протиправним «приховування від суспільства» прослушок Медведчука і зобов’язати оприлюднити «всі записи у первісному вигляді».  

Загалом, проєкт Bihus.Info опублікував чотири розслідування на базі «плівок Медведчука».

На думку журналістів, записи свідчать про зв'язки Медведчука з російськими посадовцями, бойовиками, Адміністрацією президента часів Петра Порошенка, про ймовірну «участь» Медведчука в перемовинах щодо обміну полоненими, у газових переговорах між «Нафтогазом» і «Газпромом» та в організації схеми імпорту електроенергії з Росії.

В одному з сюжетів Bihus.Info йдеться про те, що Віктор Медведчук нібито обговорює перебирання контролю над українською частиною нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок» у 2015 році.

Редакція Bihus.Info припустила, що Петро Порошенко міг бути зацікавлений у цьому, отримав у такий спосіб компенсацію за втрату судноремонтного заводу в Севастополі.

В СБУ повідомили, що ескперти вивчатимуть записи, опубліковані Bihus.Info.

Пресслужба «Європейської Солідарності» заявила, що записи є фейком і чорним піаром, який координується Офісом президента.

П'ятий президент Петро Порошенко назвав розслідування журналістів Bihus.Info щодо «плівок Медведчука» «зомбуванням».

Скріншот відео: BIHUS info/YouTube

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY