«Тут наша земля». На Майдані повісили величезний банер із рекламою Мураєва і каналу «Наш» (ДОПОВНЕНО)

«Тут наша земля». На Майдані повісили величезний банер із рекламою Мураєва і каналу «Наш» (ДОПОВНЕНО)

3 Вересня 2021
8381
3 Вересня 2021
15:38

«Тут наша земля». На Майдані повісили величезний банер із рекламою Мураєва і каналу «Наш» (ДОПОВНЕНО)

8381
На банері розмістили мапу України і напис «Тут наша земля». Київська міська рада профспілок каже, що рекламу повісили випадково.
«Тут наша земля». На Майдані повісили величезний банер із рекламою Мураєва і каналу «Наш» (ДОПОВНЕНО)
«Тут наша земля». На Майдані повісили величезний банер із рекламою Мураєва і каналу «Наш» (ДОПОВНЕНО)

У п’ятницю, 3 вересня, на Будинку профспілок на Майдані Незалежності вивісили банер із зображенням екснардепа Євгенія Мураєва і логотипу його телеканалу «Наш». Однак банер не провисів і доби, рекламу оперативно прибрали комунальники.

На банері розмістили мапу України і напис «Тут наша земля». Хто замовив розміщення банеру – невідомо.  

За інформацією «Бабеля», рекламний носій зняли на прохання поліції, яка прийшла до Будинку профспілок. Як розповіли правоохоронці, у реклами були всі дозвільні документи, але поліція попросила його прибрати, щоб не провокувати конфлікти з активістами.

Журналістка Наталя Соколенко зазначила, що згідно з угодою між Федерацією профспілок і співвласником Будинку профспілок (компанією ІТТ-нерухомість), обидва співвласники зобов'язались утримуватись від розміщення в будівлі розважальних закладів.

«Натомість дадуть зали для Музею Революції Гідності; ще пункт: попереджатимуть про дії, що можуть зашкодити діловій репутації. Ще ФПУ підписалося під тим, щоб бути "добросовісними", "відповідати очікуванням громади". Очікуванням громади, думаю, такі, що Мураєв повинен висіти не на Майдані», – написала Соколенко у Facebook.

Голова Київської міської ради профспілок Валерій Мельник в коментарі Радіо Свобода заявив, що банер із рекламою Мураєва на Будинку профспілок вивісили випадково. 

«Люди, які вішали цей банер, помилилися. Там повинна висіти соціальна реклама. Вони помилилися, банер 20 хвилин повисів і його вже зняли», – розповів Мельник.

У КМДА повідомили Суспільному, що дійсно дали дозвіл на розміщення реклами, але не могли проконтролювати її зміст.

«Ми справді дали дозвіл, проте за законом про рекламу ми даємо дозвіл, але не можемо контролювати зміст», – зазначила прессекретарка управління з питань реклами КМДА Аліса Бородіна.

Телеканал «Наш» запустили у 2018 році. 29 червня 2021 року Мураєв заявив, що передає управління мовником трудовому колективу. З червня 2021 року генпродюсером каналу є медіаменеджер та політтехнолог Володимир Грановський.

У 2021 році перемовини з Мураєвим щодо купівлі каналу «Наш» вів нардеп Вадим Новинський. Однак 7 липня Новинський офіційно повідомив, що відмовився від ідеї купити канал «Наш».

1 вересня під час спецефіру мовника, присвяченого зустрічі президентів Володимира Зеленського та Джо Байдена, Мураєв дозволив собі расистські висловлювання та недружньо спілкувався з ведучим Максом Назаровим. «Наш» вирізав із запису цей уривок, проте він є у розпорядженні «Детектора медіа».

2 вересня 2021 року Нацрада з питань телебачення та радіомовлення винесла попередження каналу «Наш» через мову ворожнечі під час ефіру. Мова йде про ефір каналу, гостем якого був Андрій Пальчевський. Також Нацрада звернеться до суду про анулювання ліцензії мовника.   

Фото: Радіо Свобода

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8381
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Телепузик
958 дн. тому
Саранча кочуючи і зжираючи врожай теж жужить "це моя територія".
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду