Новинський розповів, чому хоче купити телеканал «Наш»

Новинський розповів, чому хоче купити телеканал «Наш»

7 Липня 2021
2511

Новинський розповів, чому хоче купити телеканал «Наш»

2511
Новинський стверджує, що веде переговори про купівлю каналу «Наш» з метою розвитку «журналістики, а не пропаганди»
Новинський розповів, чому хоче купити телеканал «Наш»
Новинський розповів, чому хоче купити телеканал «Наш»

Бізнесмен і позафракційний нардеп Вадим Новинський в інтерв’ю «Українській правді» заявив, що переговори з Євгеном Мураєвим щодо придбання телеканалу «Наш» тривають, і через тиждень – два можна очікувати на результат.

«Якщо (успішно) закінчаться переговори з придбання телеканалу "Наш", ви про це дізнаєтеся. Якщо вони закінчаться нічим, ви також про це дізнаєтеся. Я вийду і скажу, що так, переговори закінчилися нічим, ми виходимо з процесу повністю і, як і до цього моменту, я до цього телеканалу не маю ніякого відношення акціонерного… Я думаю, що трошки залишилося потерпіти, два тижні – тиждень і воно все закінчиться, я вийду і скажу про все публічно», – каже Новинський.

Новинський стверджує, що каналом «Наш» наразі, володіє Мураєв, і чутки про частку Вілена Шатворяна (ексрегіонал і доволі близький соратник очільника МВС Арсена Авакова – Ред.) є лише чутками.

«Ні це неправда… Скажу так: є якісь взаємини між Віленом Шатворяном і Євгеном Мураєвим. Але юридично оформлено все трошки інакше. Телеканалом володіє Євген Мураєв. Але їм володів спочатку батько Євгена Мураєва, потім він помер. Зараз каналом володіє ще мати», – каже Новинський.

Новинський стверджує, що веде переговори про купівлю каналу з метою розвивати журналістику, а не пропаганду.

«Коли ми почали цей діалог, для південного сходу було одне джерело інформації (NewsOne, 112)…Вони інформацію подавали трошки в пропагандистському стилі…Так от, хотілося, щоб була журналістика, а не пропаганда. Щоб висвітлення подій йшло не з якоїсь партійної точки зору», – каже Новинський.

На запитання, чому так довго йдуть перемовини з Мураєвим про продаж мовника, Новинський відповів: «Якщо не хотів би продавати, він (Мураєв – Ред.) не вступав би в переговори. Тоді б просто переговори закінчилися… Так, триває розмова. Кожен з учасників переговорів має свою точку зору, треба прийти до єдиного знаменника, знайти компроміс, це досить складний процес завжди».

Новинський додав, що офіційної оцінки вартості мовника немає, хоча він приблизно розуміє, скільки може коштувати «Наш».

«Я приблизно розумію цифри, ну ще раз кажу, оцінки офіційної цього немає. Якщо угода відбудеться, ви все дізнаєтесь», – каже Новинський.

Вадим Новинський – олігарх, один із найближчих бізнес-партнерів Ріната Ахметова і восьмий у списку найбагатших українців у рейтингу журналу Forbes. Минулого року його статки оцінили в 810 мільйонів доларів, а цього року – у 1,4 мільярда доларів. 

У квітні 2021 року «Українська правда» повідомила, що Вадим Новинський фінансує телеканал «Наш» і веде розмови з Євгеном Мураєвим про офіційну покупку цього медіаактиву.  

Однак Євген Мураєв, якого канал «Наш» називає «представником власника», у коментарях «Детектору Медіа» неодноразово спростував, що телеканал «Наш» може бути пов'язаний з Новинським.

В Україні після відключення «каналів Медведчука» найбільше зросли показники саме каналу «Наш» – частка у перший день після відключення зросла у понад 3,5 разів.  

29 червня 2021 року Євген Мураєв заявив, що передає управління мовником трудовому колективу.

10 червня генеральним продюсером телеканалу «Наш» став медіаменеджер і політтехнолог Володимир Грановський.

Раніше Грановський вже співпрацював з каналом «Наш» у якості ведучого програми «Грані», де зокрема, взяв інтерв'ю в експрем'єра-втікача Миколи Азарова за допомогою системи доповненої реальності.

Після призначення на посаду генпродюсера Грановський заявив, що канал «Наш» не потребує залучення нових інвесторів та не має жодних домовленостей із Офісом президента. 

Телеканал «Наш» вийшов в етер 7 листопада 2018 року, його власником став батько на той час народного депутата Євгена Мураєва, очільника партії «Наші», Володимир Мураєв. «Наш» розпочав тестове мовлення на супутнику і в кабельних мережах на базі нішевого жіночого телеканалу «Максі-ТВ» (ТОВ «Наша Прага»).

Телеканал перезапустили в грудні 2019 року на базі нової ліцензії та нової юридичної особи ТОВ «Наш 365». 

Фото: «Українська правда»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2511
Читайте також
23.06.2020 12:54
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
2 689
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду