detector.media
Ярослав Зубченко
«Детектор медіа»
02.09.2021 23:01
Канал «Наш» вирізав із запису програми расистські висловлювання Євгенія Мураєва
Канал «Наш» вирізав із запису програми расистські висловлювання Євгенія Мураєва
А також неоднозначні «погрози» Максу Назарову — загалом близько години ефіру. Але в нас є відео.

Телеканал «Наш» вирізав із запису спецефіру про зустріч президентів України та США, викладеному на ютуб-каналі, уривок, у межах якого власник каналу Євгеній Мураєв дозволив собі расистські висловлювання та недружньо спілкувався з ведучим Максом Назаровим. У цей час в ефірі відбувалась дискусія між Мураєвим та депутатом Київської міської ради від «Європейської солідарності» Сергієм Тараном. У розпорядженні «Детектора медіа» є повний запис ефіру.

Після завершення прямої трансляції цей фрагмент не опублікували, хоча уривки наступних інтерв’ю з’явилися на ютуб-каналі тієї ж ночі. Зранку «Наш» випустив запис шоу, у якому годинник стрибає з 21:00 на 22:10. 

 

У відсутній частині Євгеній Мураєв, серед іншого, жаліється на свій досвід у Європі: «Париж ужасный. Извините, он чёрный. И там просто страшно спускаться в метрополитен. И там ужасное классовое неравенство». Після цього Сергій Таран уточнив, що означає «чорний», і чи бачить Мураєв у цьому проблему. Мураєв відповів: «Насыщенный афроамериканцами. Да, я вижу в этом проблему. Я вижу в этом проблему. Я вижу там трудовых мигрантов, которые не ассимилируют. Я вижу, как в Германии нападают на женщин [...] Вы, наверное, дорогие украинцы, к этому не готовы. И я могу сказать, что Брюссель превратился просто в мусульманскую какую то мекку. Хиджабы. Достаточно страшно и некомфортно там находится. Если вы говорите о мировом терроризме».

В інших частинах розмови Мураєв стверджував, що називати Голодомор геноцидом — це політизація, та заявляв, що анексія Криму була зумовлена неконституційним переворотом. Ведучий Макс Назаров практично не опонував політику. Нагадаємо, що Євген Мураєв — це колишній власник «Нашого», який наприкінці червня цього року заявив, що передає канал трудовому колективу.

Натомість ведучий Макс Назаров називав «абсолютною нісетницею», що більшовицька Росія окупувала Україну, і прирівнював дії Української повстанської армії до Великого терору: «Я просто зазначу, що от, до прикладу, за два рочки ОУН УПА вбили стільки ж громадян Польщі [...], скільки у 30-ті роки в УРСР тодішній розстрілювали».

Наприкінці програми Євгеній Мураєв жалівся, що модератор «молодой» і тому порушує паритет часу між ним та опонентом. Сказав опоненту, що той йому «не интересен», а потім звернувся до Макса Назарова: «И вы, если так будете делать тоже, мне тоже будете не интересны».

 

Нагадаємо, що раніше в ефірі каналу «Наш» проводили інтерв’ю з російським бойовиком Родіоном Мірошником. Олена Бондаренко на «Нашому» називала всіх українських військових «злочинцями». Макс Назаров та Андрій Пальчевський дозволяли собі антисемітські випади. Національна рада з питань телебачення та радіомовлення анонсувала, що звернеться до суду про анулювання ліцензії «Нашого».

Скріншот відео: канал «Наш»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY