Нацрада вирішила вчетверте просити суд анулювати ліцензію каналу «Наш»

Нацрада вирішила вчетверте просити суд анулювати ліцензію каналу «Наш»

4 Листопада 2021
3984
4 Листопада 2021
11:41

Нацрада вирішила вчетверте просити суд анулювати ліцензію каналу «Наш»

3984
Також штраф від регулятора за ефір з Оленою Бондаренко отримав ще один канал Євгена Мураєва – «Максі ТВ».
Нацрада вирішила вчетверте просити суд анулювати ліцензію каналу «Наш»
Нацрада вирішила вчетверте просити суд анулювати ліцензію каналу «Наш»

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення звертається до суду з позовом про анулювання ліцензії каналу «Наш» (юридична особа ТОВ «Наш 365»). Таке рішення регулятор прийняв на засіданні 4 листопада.

Нацрада провела перевірку компанії за результатом моніторингу. Порушення регулятор зафіксував у програмі «Важливо», гостем якої була Олена Бондаренко.

Як вже повідомляв «Детектор медіа», 19 серпня Нацрада призначила перевірки обом каналам Мураєва («Наш» і «Максі ТВ») через ефір з Оленою Бондаренко. Моніторинг регулятора  зафіксував висловлювання, в яких пані Бондаренко говорила про «украиноязычных насильников» та дискримінацію та насилля над російськомовним населенням. Регулятор вважає, що ці висловлювання спрямовані на розпалювання ворожнечі і ґрунтуються на непідтверджених фактах.

За словами члена Нацради Максима Онопрієнка, ведучі не припиняли порушень. Повторна трансляція у запису не мала змін і модерації. А в ефір повторно програма вийшла сім разів.

«Це вказує на редакційну позицію, що співпадає з пропагандистською позицією Російської Федерації», – сказав він.

Після цієї перевірки Нацрада вирішила вже вчетверте звернутись до суду з позовом про анулювання ліцензії через те, що попередні порушення, за які компанія отримала штрафні санкції, не були усунені.

Також штраф від регулятора за ефір з Оленою Бондаренко отримав ще один канал Євгена Мураєва – «Максі ТВ».

Нагадаємо, 19 серпня Нацрада вирішила звернутись до суду з позовом про анулювання ліцензії ТОВ «Наш 365» (канал «Наш») через те, що компанія не усунула порушення, за які вже отримала штрафні санкції. Під час засідання розглядалися результати перевірки каналу через ефір 4 травня 2021 року, де гостем студії був політик Петро Симоненко, він висловлювався про Православну церкву України.

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за рішеннями Нацради. Також Нацрада 2 вересня вирішила звернутись з позовом про анулювання ліцензії каналу удруге з огляду на неусунення порушень після застосування попередніх санкцій. Нещодавно суд відкрив провадження ще й у цій справі.

А 30 вересня Нацрада провела перевірку телеканалу «Наш» щодо порушень, за які каналу вже були винесені штрафи та попередження. І виявила, що вони не були усунені, тому знову вирішила звернутись до суду.

Ілюстрація: скріншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3984
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
903 дн. тому
Дивним чином, канали, які освітлювали революційні події 2004 і 2014 років під головуванням борця за потоки Порошенка: Експресо, 112, ZIK, ..., перейшли до найбільш одіозних агентів Кремля. 30 рублів агресора важливі для патріотів. Так само, як депутат від ВО "Свобода" продав не підсанкційний телеканал Медведчуку. Генконсульство РФ у Львові користується попитом.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду