Фігурантка справи Шеремета Юлія Кузьменко повідомила, що її переслідують

Фігурантка справи Шеремета Юлія Кузьменко повідомила, що її переслідують

19 Серпня 2021
10056
19 Серпня 2021
08:49

Фігурантка справи Шеремета Юлія Кузьменко повідомила, що її переслідують

10056
Раніше про стеження заявляла інша фігурантка справи – Яна Дугарь.
Фігурантка справи Шеремета Юлія Кузьменко повідомила, що її переслідують
Фігурантка справи Шеремета Юлія Кузьменко повідомила, що її переслідують

Дитяча лікарка і волонтерка Юлія Кузьменко, яка є фігуранткою справи про вбивство журналіста Павла Шеремета, повідомила, що за нею теж стежать, як і за іншою обвинуваченою у справі – Яною Дугарь.

«Ситуація неприємна – нас дійсно переслідують. Після випадків переслідування та спроб проникнути в приміщення проживання Яни я намагаюся уважно слідкувати в тому числі і за автомобілями, які їздять поряд зі мною», – написала Юлія Кузьменко у Facebook.

На випадок того, що з нею може щось статися, лікарка заявила, що вона не має суїцидальних настроїв, її машина знаходиться в ідеальному стані, водить вона теж обережо, проблем зі здоров'єм не має.

«У випадку якщо зненацька я починаю брати вину за вбивство Шеремета на себе – це брехня, прошу одразу розцінювати як голосне волання про негайну допомогу», – додала Юлія Кузьменко.

4 серпня 2021 року суд змінив запобіжний захід для Юлії Кузьменко з цілодобового домашнього арешту на нічний (з 23:00 до 06:00). Під цілодобовим домашнім арештом Кузьменко перебувала з серпня 2020 року. До цього вона знаходилась у СІЗО майже вісім місяців. 10 серпня вона вже вийшла на роботу.

Журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в центрі Києва. 12 грудня 2019 року Нацполіція затримала і за згодою ГПУ оголосила підозрюваними лікарку й волонтерку Юлію Кузьменко, музиканта та ветерана АТО Андрія Антоненка, військову медсестру Яну Дугарь.

Усі затримані заперечують свою причетність до злочину та вважають переслідування політичним. 

Яна Дугарь, згідно з рішенням суду від 26 травня 2020 року, звільнена під заставу з особистим зобов'язанням носити електронний браслет і перебувати в районі, в якому розміщена її військова частина.

Андрій Антоненко знаходиться під домашнім арештом.

Фото: 24tv.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10056
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Микола
952 дн. тому
Интересно, кто же такую страшненькую преследует?
оля
952 дн. тому
Верю патриотам и это надо выбрали людей которые делом доказали что они патриоты и боролись против российских захватчиков. Считаю что обвинения не правильные.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду