Андрію Антоненку змінили запобіжний захід на нічний домашній арешт

Андрію Антоненку змінили запобіжний захід на нічний домашній арешт

27 Вересня 2021
2393
27 Вересня 2021
15:50

Андрію Антоненку змінили запобіжний захід на нічний домашній арешт

2393
З квітня 2021 року він перебував під цілодобовим домашнім арештом.
Андрію Антоненку змінили запобіжний захід на нічний домашній арешт
Андрію Антоненку змінили запобіжний захід на нічний домашній арешт

Музиканту та ветерану АТО Андрію Антоненку, який є обвинуваченим у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, суд змінив запобіжний захід із цілодобового на нічний домашній арешт. Про це повідомив адвокат Тарас Безпалий.

Відповіднне рішення Шевченківський суд Києва ухвалив 27 вересня. Як пише «Суспільне», з Антоненка зняли електронний браслет.

Двом іншим фігурантам справи продовжили запобіжні заходи: Яна Дугарь залишилися під особистим зобов'язанням, а Юлія Кузьменко — під нічним домашнім арештом.

Суд підтримав клопотання захисту та дозволив повернути Кузьменко особисті речі, які було вилучено раніше. Натомість аналогічне клопотання щодо Дугарь судді не підтримали.

Журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в центрі Києва. 12 грудня 2019 року Нацполіція затримала і за згодою ГПУ оголосила підозру трьом фігурантам справи щодо вбивства Шеремета: лікарку й волонтерку Юлію Кузьменко, музиканта та ветерана АТО Андрія Антоненка, військову медсестру Яну Дугарь.   

За результатами проведених експертиз відеозапис із камер спостереження та відстеження телефонів слідство припустило, що вибухівку закладала Юлія Кузьменко, разом з нею був Андрій Антоненко, а Яна Дугарь фотографувала місце розташування камер на мобільний телефон поруч із місцем злочину незадовго до вбивства Павла Шеремета. 

Усі фігуранти заперечують свою причетність до злочину та вважають переслідування політичним. Громадськість також різко розкритикувала припущення слідства.

30 квітня 2021 року Шевченківський районний суд міста Києва змінив запобіжний захід для Андрія Антоненка із тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.   

Яна Дугарь, згідно з рішенням суду від 26 травня 2020 року, звільнена під заставу з особистим зобов'язанням носити електронний браслет і перебувати в районі, в якому розміщена її військова частина.

4 серпня 2021 року суд зміннив запобіжний захід Юлії Кузьменко на нічний домашній арешт та дозволив зняти електронний браслет.

Фото: 24 канал

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2393
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду