detector.media
19.08.2021 08:49
Фігурантка справи Шеремета Юлія Кузьменко повідомила, що її переслідують
Фігурантка справи Шеремета Юлія Кузьменко повідомила, що її переслідують
Раніше про стеження заявляла інша фігурантка справи – Яна Дугарь.

Дитяча лікарка і волонтерка Юлія Кузьменко, яка є фігуранткою справи про вбивство журналіста Павла Шеремета, повідомила, що за нею теж стежать, як і за іншою обвинуваченою у справі – Яною Дугарь.

«Ситуація неприємна – нас дійсно переслідують. Після випадків переслідування та спроб проникнути в приміщення проживання Яни я намагаюся уважно слідкувати в тому числі і за автомобілями, які їздять поряд зі мною», – написала Юлія Кузьменко у Facebook.

На випадок того, що з нею може щось статися, лікарка заявила, що вона не має суїцидальних настроїв, її машина знаходиться в ідеальному стані, водить вона теж обережо, проблем зі здоров'єм не має.

«У випадку якщо зненацька я починаю брати вину за вбивство Шеремета на себе – це брехня, прошу одразу розцінювати як голосне волання про негайну допомогу», – додала Юлія Кузьменко.

4 серпня 2021 року суд змінив запобіжний захід для Юлії Кузьменко з цілодобового домашнього арешту на нічний (з 23:00 до 06:00). Під цілодобовим домашнім арештом Кузьменко перебувала з серпня 2020 року. До цього вона знаходилась у СІЗО майже вісім місяців. 10 серпня вона вже вийшла на роботу.

Журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в центрі Києва. 12 грудня 2019 року Нацполіція затримала і за згодою ГПУ оголосила підозрюваними лікарку й волонтерку Юлію Кузьменко, музиканта та ветерана АТО Андрія Антоненка, військову медсестру Яну Дугарь.

Усі затримані заперечують свою причетність до злочину та вважають переслідування політичним. 

Яна Дугарь, згідно з рішенням суду від 26 травня 2020 року, звільнена під заставу з особистим зобов'язанням носити електронний браслет і перебувати в районі, в якому розміщена її військова частина.

Андрій Антоненко знаходиться під домашнім арештом.

Фото: 24tv.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY