Я б не виключав навмисне вбивство – в. о. директора ДБР про смерть судді, який розглядав справу Шеремета

Я б не виключав навмисне вбивство – в. о. директора ДБР про смерть судді, який розглядав справу Шеремета

17 Вересня 2021
2898
17 Вересня 2021
20:39

Я б не виключав навмисне вбивство – в. о. директора ДБР про смерть судді, який розглядав справу Шеремета

2898
Він запевняє, що слідство невдовзі поставить крапку в цьому провадженні.
Я б не виключав навмисне вбивство – в. о. директора ДБР про смерть судді, який розглядав справу Шеремета
Я б не виключав навмисне вбивство – в. о. директора ДБР про смерть судді, який розглядав справу Шеремета

В. о. директора Державного бюро розслідувань (ДБР) Олексій Сухачов в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна» розповів, що слідство перевіряє всі можливі версії смерті судді Печерського районного суду Києва Віталія Писанця.

За його словами, кримінальне провадження відкрито за статтею «умисне вбивство». Судово-медична експертиза вже пройшла, ще кілька на черзі. Усі учасники комунікують зі слідчими. Сухачов переконує, що «через дуже короткий проміжок часу ми поставимо крапку в цьому провадженні».

Наразі слідство перевіряє всі можливі версії слідства, не виключаючи й навмисного вбивства. 

«Про виключення версії навмисного вбивства я наразі не поспішав би стверджувати», – сказав він.

Нагадаємо, що 11 вересня на Київщині в селі Погреби Броварського району знайшли мертвим суддю Віталія Писанця.

За попередньою версією, суддя розпивав алкогольні напої разом із компанією у приватному будинку. Також там був слідчий Солом'янського управління Нацполіції Євген Хоменко. В якийсь момент у нього стався конфлікт з іншим присутнім. 

Однак далі суддя перечепився через щось і впав, через що в нього міг зірватися тромб. Присутні викликали швидку, але вже було пізно. Однак слідство триває й розглядає всі версії того, що трапилось. 

Суддя Писанець розглядав справу про вбивство журналіста Павла Шеремета. Він неодноразово продовжував арешти фігурантам Андрію Антоненку, Юлії Кузьменко та Яні Дугарь. «Дзеркало тижня» пише, що їхні адвокати наполягали на відводі судді, оскільки той не брав до уваги документи захисту та відмовлявся відпускати їх на поруки.

Журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в центрі Києва. Наразі триває суд над трьома обвинуваченими у виконанні вбивства Павла Шеремета: лікаркою й волонтеркою Юлією Кузьменко, музикантом та ветераном АТО Андрієм Антоненком, військовою медсестрою Яною Дугарь. 12 грудня 2019 року Нацполіція затримала їх та оголосила підозру.

За результатами проведених експертиз, відеозапису з камер спостереження та відстеження телефонів слідство припустило, що вибухівку закладала Юлія Кузьменко, разом із нею був Андрій Антоненко, а Яна Дугарь фотографувала місце розташування камер на мобільний телефон поруч із місцем злочину незадовго до вбивства Павла Шеремета. 

Усі фігуранти справи заперечують свою причетність до злочину та вважають переслідування політичним. Громадськість також різко розкритикувала припущення слідства.

Юлія Кузьменко майже вісім місяців провела в СІЗО. 4 серпня 2021 року Шевченківський районний суд Києва змінив запобіжний захід на нічний домашній арешт (з 23:00 до 06:00). Також суд постановив зняти з неї електронний браслет. 

30 квітня 2021 року Шевченківський районний суд міста Києва змінив запобіжний захід для Андрія Антоненка із тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт. 22 червня суд продовжив домашній арешт Антоненку ще на два місяці.

Яна Дугарь, згідно з рішенням суду від 26 травня 2020 року, звільнена під заставу.

Фото: пресслужба ДБР

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2898
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду