Правоохоронці затримали фігурантів справи про вбивство Павла Шеремета (ДОПОВНЕНО)

Правоохоронці затримали фігурантів справи про вбивство Павла Шеремета (ДОПОВНЕНО)

12 Грудня 2019
4514

Правоохоронці затримали фігурантів справи про вбивство Павла Шеремета (ДОПОВНЕНО)

4514
Національна поліція затримала і за згодою Генеральної прокуратури України оголошує підозру фігурантам справи щодо вбивства журналіста Павла Шеремета.
Правоохоронці затримали фігурантів справи про вбивство Павла Шеремета (ДОПОВНЕНО)
Правоохоронці затримали фігурантів справи про вбивство Павла Шеремета (ДОПОВНЕНО)

Про це 12 грудня написав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на своїй сторінці в Facebook.

«Щойно Нацполіція затримала і за згодою ГПУ оголошує обґрунтовану підозру фігурантам справи щодо вбивства Павла Шеремета. Це підсумок дуже складної та наполегливої роботи справжніх фахівців і важливий крок до повного розкриття справи», – повідомив він.

Арсен Аваков також розповів, що суд незабаром обере підозрюваним запобіжні заходи.

Крім того, як повідомляється на Facebook- сторінці Національної поліції, о 17:00 відбудеться брифінг міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та заступника глави Національної поліції – начальника кримінальної поліції Євгена Коваля щодо розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета. За даними заступника глави МВС Антона Геращенка, у брифінгу візьмуть участь президент України Володимир Зеленський і генеральний прокурор Руслан Рябошапка. Журналістів просять прибути о 16:20.

Місце проведення: вул. Академіка Богомольця, 10.

Акредитація за посиланням.

Також буде онлайн-трансляція.

Як писав ДМ, Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в центрі Києва. Убивство кваліфіковане прокуратурою Києва за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб».

12 серпня 2018 року Нацполіція заявила, що розголошення додаткових відомостей про розслідування у справі вбивства журналіста Павла Шеремета може негативно вплинути на його результати. Того ж місяця Юрій Луценко заявляв, що слідство має інформацію, яка, ймовірно, виведе на виконавців та замовників вбивства Шеремета. У травні 2019-го генпрокурор повідомляв про «серйозний прогрес» у справі Шеремета, проте деталей не розповів.

23 липня 2019 року голова Національної поліції України Сергій Князєв повідомив, що в рамках розслідування кримінального провадження про вбивство журналіста Павла Шеремета було допитано 3,5 тис. осіб та виконано 26 експертиз. Того ж дня він представив Президенту України Володимиру Зеленському і міністру внутрішніх справ Арсену Авакову секретну інформацією про результати розслідування щодо вбивства журналіста Павла Шеремета. Після цього Президент України Володимир Зеленським повідомив, що винних у вбивстві буде знайдено.

Фото: Арсен Аваков / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4514
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду